Väderkvarnen

Kvarteret Väderkvarnen är byggt med både marklägenheter i 1 1/2 plan och byggnader med 2 våningar, som har utvändiga trappor upp till våning 2.

Lägenheterna på våning 2 har en rymlig balkong och marklägenheterna har en inhägnad täppa, där hyresgästen ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning samt snöskottning på täppan och entrén/trappan.

Inom gångavstånd finns fina naturområden, som Bergundasjön och naturreservatet Bokhultet samt Teleborgs slott och Linneuniversitetet. I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontan idrottsplats för barn och ungdomar. Du har nära till all service i Teleborgs centrum och bra bussförbindelser till centrum och även till övriga bostadsområden i Växjö tätort.

Områdesinformation

Adress: Väderkvarnsbacken 61-167, Växjö

Antal lägenheter: 60

Byggår: 1991-92. Ventilationsbyte. Förändring av den yttre miljön.

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök

Våningsplan: 1-1,5

Förråd: Ja. Varje lägenhet har eget uteförråd utanför entrén.

Övrigt: Kvarterslokal som används för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m m. finns. Kvarterslokalerna kan även hyras för privata tillställningar.

Parkeringskartor

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.