Kvarngården

Kvarngården ligger i en vacker parkmiljö i Ingelstad med promenadstråk och närhet till ån där det också finns en uteplats.

Här finns 33 lägenheter, varav åtta lägenheter är avsedda för personer med demens. Lägenheterna är 22-52 kvadratmeter och består av ett till två rum, kök eller kokvrå samt badrum.

Till varje lägenhet hör ett förråd. Lägenheten är utrustad med en höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du med egna möbler. Vid behov är det möjligt att få ett trygghetslarm inkopplat. I anslutning till lägenheten finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och måltider. Några våningsplan har uteplats eller balkong.

Områdesinformation

Adress: Gamla Växjövägen 21, Ingelstad

Antal lägenheter: 33

Byggår: 1969

Övrigt: Särskilt boende förmedlas via Växjö kommun.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.