Hovs skola

Hovs skola är ett trevligt kvarter med hus byggda i 2-5 våningar med hiss. Husen byggdes 1990-1991 med betongstomme och putsad fasad. Bor du i markplan har du en egen liten täppa som du själv ansvarar för.

Här finns lekplats och gemensam uteplats med sittmöbler. Du har nära till naturområden och Helgasjön. På Hovshaga finns det bra bussförbindelser och cykelvägar, så det är enkelt att ta sig till centrum och andra delar av stan.

Områdesinformation

Adress: Hovs skolväg 1-13 och Vingavägen 6-46, Växjö

Antal lägenheter: 95

Byggår: 1990-91

Lägenhetsstorlekar: 1-2 rum och kokvrå, 2-5 rum och kök

Våningsplan: 2-5

Hiss: Ja

Tvättstuga: Grovtvättmaskin finns på Björnbärsvägen 137 i kv Nyelund.

Förråd: I varje lägenhet finns ett förråd.

Övrigt: Kvarterslokal finns på Vingavägen 18 och kan användas för bostadsmöten, hobbyverksamhet, barnverksamhet mm. Kvarterslokalerna kan även hyras för privata tillställningar

Områdeskarta

Parkeringskarta

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.