Östra Lugnet

Östra Lugnet

Östra Lugnet ligger alldeles invid en av Växjös pärlor, natursköna Evedal. Här ligger vårdboendet Evelid och 32 rökfria hyreslägenheter fördelade på två stycken fyravåningshus, allt väl integrerat i de nybyggda villakvarteren.

Östra Lugnet lever upp till sitt namn – ett fridfullt och trivsamt bostadsområde. Här finns grundskola med årskurserna F–6, förskolor och vårdboende. Närmsta granne är ett av Växjös främsta rekreationsområden och i nära anslutning finns även Norremarks ständigt växande handelsområde.

Nästan lika nära är det till Växjö citys breda utbud av handel, nöje, kultur och idrottsupplevelser på högsta nivå. Ta cykeln längs gamla smalspåret, hoppa på en av alla biogasdrivna bussar eller kör bil längs Evedalsvägen och Sandsbrovägen.

I omgivningarna finns några riktiga pärlor, sådana platser som alla känner till och är lite extra stolta över – som man ofta besöker och gärna visar upp när man får besök: Evedal, Hissö, Kronobergs slottsruin och de många skogspartierna som binder dem samman. För att inte tala om närheten till Helgasjön med möjligheter till bad, fiske och båtturer.

Senast uppdaterad

19 mars 2024