Norr

I norra delen av Växjö ligger stadsdelen Norr och navet här är Kristinatorget och du har ca 10 minuters gångväg till centrum.

Ett lugnt och vackert bostadsområde, som är mycket populärt bland Växjöborna. Här finns stora grönytor samt både äldre hus och hus i modernare stil. I området har du närhet till matbutik, restaurang och frisör och det är ett barnvänligt område med flera skolor inom promenadavstånd.

Norr är ett område som från början bebyggdes med arbetarbostäder, men som under 90-talet blev upprustat och nu är ett modernt och populärt ställe att bo på. I bostadsområdet finns stora grönytor och navet i stadsdelen är Kristinatorget och här hittar du matbutik, restaurang och frisör.

För barnfamiljen finns en låg- och mellanstadieskola, Lillestadskolan, högstadieskolan heter Fagrabäck och Teknikum, som är en av Växjös största gymnasieskolor ligger på Norr, strax söder om Kristinatorget.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.