Bredvik

I det nybyggda Bredvik bor du naturskönt med närhet till allt. Med cykel har du ca 5 km till centrum, 2 km till handelsområdet Samarkand.

Välkommen till den nya stadsdelen Bredvik som ligger vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Här bor du i en naturskön miljö samtidigt som du har nära till allt. I Bredvik satsar hela Växjö tillsammans. Här planeras 450 nya bostäder, lekplatser, nya cykelvägar och gångstigar som gör det enkelt för dig att ta dig in till Växjö city och dess omfattande handelsområden.

Avståndet till centrum är endast cirka 5 km, handelsområdet Samarkand ligger bara 2 km bort. I din direkta närhet har du promenadslingor runt sjön och nybyggda Pär Lagerkvistskolan.

Stadsdelen planeras enligt den traditionella skalan för den svenska trästaden och kommer att präglas av trädgårdsstadens estetik. Utformningen av Bredvik strävar därmed efter att skapa en harmonisk och hållbar boendemiljö, där både estetik och funktionalitet står i fokus. Bredvik representerar inte bara en plats att bo på, utan en gemensam satsning för att skapa en trivsam och levande del av Växjö.

Senast uppdaterad

19 mars 2024