Söder

I södra delen av Växjö ligger stadsdelen Söder, som till stor del består av villor, men här finns också hyresrätter och bostadsrätter.

Stadsdelen ligger centralt, söder om centrum och är omgiven av två sjöar, Södra Bergundasjön och Växjösjön. Båda sjöarna är populära promenadstråk och längs Växjösjön ligger restaurang och kafé och nära Växjösjön ligger även Växjö lasarett.

Intill Växjösjön ligger Strandbjörket, som är en stor park med lekplats, padelbanor, tennisbanor samt en tennishall som heter Strandbjörkshallen. I parken finns även en miniramp för de som åker skateboard eller inlines.

För barnfamiljen finns låg- och mellanstadieskolan Bäckaslöv, som är en är en Montessori-inspirerad skola, där eleverna går i åldersblandade klasser (1–3, 4–6). Det finns även tre friskolor på Söder, Skrattmåsen, Kronobergskolan och Procivitas, som har sina lokaler i före detta vårdskolan.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.