Hovshaga

Hovshaga är en stadsdel i norra delen av Växjö, cirka fem kilometer från centrum.

Här finns det lägenheter i alla storlekar och ett stort utbud av marklägenheter som är mycket populära. I Hovshaga centrum finns det livsmedelsbutik, pizzeria, bibliotek, frisör och vårdcentral.

Du har nära till både grönområden, skolor, elljusspår och badplatser. Tack vare bra bussförbindelser och många cykelvägar tar du dig enkelt till centrum och andra stadsdelar.

Hovshaga har växt mycket under senare år och fortsätter att expandera. Vi erbjuder olika typer av boenden för både det lilla och stora hushållet. Du har nära till grönområden, naturreservat och Helgasjön. I Hovshaga centrum finns det bland annat livsmedelsbutik och vårdcentral.

För barnfamiljen finns det tre kommunala grundskolor, Gustavslundskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnet skola som alla är F-6-skolor. Här finns även en friskola och ett flertal förskolor. I anslutning till Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall.

I området finns Hagalund som är ett särskilt boende för äldre.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.