Toftagården

Toftagården ligger i Sandbro, fem kilometer norr om Växjö stad. Här finns totalt 35 lägenheter i fyra flyglar. I en av flyglarna är lägenheterna till för äldre personer med insatser enligt LSS.

Lägenheterna är 35 kvadratmeter med egen dusch och toalett samt kokmöjligheter. Lägenheten är utrustad med säng. I övrigt möblerar du den med egna möbler. I nära anslutning till lägenheten finns gemensamma lokaler för måltider och aktiviteter.

Utemiljön, med sina två olika trädgårdar, erbjuder både möjligheter till aktivitet och sinnesupplevelser.

Information om Toftagården

Adress: Lancastervägen 38, Växjö

Antal lägenheter: 35

Byggår: 2006

Övrigt: Särskilt boende förmedlas via Växjö kommun.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Toftagården (Lancastervägen 38) ligger på samma område som Lancastervägen 34-36 och Lenhovdavägen 2-6, där ett flertal lägenheter avsatts som seniorbostäder.

2016 byggde Vidingehem en så kallad Sinnenas trädgård på Solgården – ett koncept tänkt att stimulera syn, hörsel, lukt, känsel och smak hos personer med demens.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.