Sandsbro

I den norra delen av Växjö ligger stadsdelen Sandsbro och känns som ett samhälle för sig själv.

Här bor du mycket vackert med närhet till Fyllerydsskogen och mitt emellan Helgasjön och Toftasjön, som lockar med både bad och fiske. Du har ca 3 km till Norremarks köpcentrum och ca 5 km till Växjö centrum.

Sandsbro erbjuder ett bra utbud för dig som söker ett naturnära och bekvämt boende. Här finns Norremarks köpcentrum i närheten, som har det mesta som du behöver i vardagen. Sandsbro har ett rikt idrottsliv, främst inom fotboll med fotbollsarenan Sandavi, intill Toftasjön och Fyllerydsskogen har ett motionsspår. På höjden Långarör och vid Hällekistvägen hittar du gravrösen med hällkistor med anor från bronsåldern.

Vi erbjuder olika typer av boenden för både det lilla och stora hushållet. Här bor du i marklägenhet och i flervåningshus.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.