Öster

Öster är en av Växjös äldsta och charmigaste stadsdelar. Det är ett populärt område som till stor del består av villakvarter.

Lägenheterna ligger intill lummiga grönområden, skolor och lekparker. Bor du på Öster har du nära till centrum samt Trummen och Växjösjön med dess möjligheter till promenader, joggingrundor och bad. På Öster finns pizzerior, bageri och vårdcentral. Stadsbussarna passerar området flera gånger dagligen och du har gång- eller cykelavstånd till det mesta du kan behöva. På Staglaberget har du fin utsikt över Växjösjön och sjukhuset. Du har nära till centrum samt Växjösjön och Trummen med dess fina promenadrundor.

För barnfamiljen finns förskolor och Östregårdskolan som är Växjös äldsta grundskola. För högstadieelever finns Fagrabäckskolan samt Thoren framtid. För de äldre eleverna är det nära till både gymnasieskolor och Linneuniversitetet.

I området finns Birkagården som är ett särskilt boende för äldre.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök studentlägenhet

Hos oss hittar du både studentlägenheter och korridorsrum med riktigt bra läge, de flesta på Campus-området, mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månadershyra! Alla våra studentbostäder förmedlas av Boplats Växjö.