Ingelstad

Som en kil tränger Torsjöns södra spets in i Ingelstads centrum. Här ligger Kvarndammen, omgiven av affärer, serveringar, apotek, vårdcentral och äldreboende.

På andra sidan dammluckorna brusar forsen ner mot Kyrksjön och övergår sedan i Skyeån som likt en blå pulsåder flyter genom nybildade naturreservatet Hanefors.

Den kommunala servicen är omfattande, med bland annat F–6-skola och en nybyggd förskola (2020) med plats för 130 barn. I samhället finns också Ingelstadgymnasiet, där ungdomar utbildar sig inom lantbruk, hästsport och djursjukvård. Här kan man även besöka Ingelstad djurpark.

Om Ingelstad:


Antal lägenheter:
306

Avstånd till Växjö: 18 kilometer

Kollektivtraik: Länstrafiken Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.