Gasklockan

Kvarteret Gasklockan är ett av Växjös populäraste bostadsområden husen är byggda i 2–3 våningar. Det finns en liten lekplats på området och till varje lägenhet finns en egen uteplats/odlingslott där du som hyresgäst ansvarar för skötseln.

Detta område ligger precis intill det vackra friluftsområdet vid Växjösjön, där du kan ha ett aktivt liv genom att promenera, jogga eller bada under sommaren och umgås med vänner i kaffestugan vid parken Strandbjörket. Du har nära till Strandbjörkshallen med tennisbanor samt rekreationsområdet Bokhultet vid Bergundasjön.

Området har gångavstånd till Växjö centrum, där du har all service du kan tänka dig och bussar passerar området flera gånger i timmen.

Områdesinformation

Adress: Lövsalsgatan 1-3 och Spaljegatan 1-7, Växjö

Antal lägenheter: 30

Byggår: 2006-07

Lägenhetsstorlekar: 2-4 rum och kök

Våningsplan: 2-3

Hiss: Ja i 3-våningshusen

Tvättstuga: Ja

Förråd: Ja. Kallförråd ingår till varje lägenhet och ligger i anslutning till fastigheterna.

Övrigt: Individuell mätning av kall- och varmvatten.

Värme ingår i hyran.

Rökfritt boende på Spaljegatan 1, vilket innebär att det inte är tillåtet att röka inne i lägenheten, på balkongen eller uteplatsen. Detta rökförbud gäller även för besökare till fastigheten

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.