Lammhult

Lammhult ligger mitt i det berömda Möbelriket med en rad internationellt välkända möbelföretag.

Här finns bland annat mataffär, frisörer, blomsterbutik, pizzeria, gym och vårdcentral.

2020 påbörjades en storsatsning på en ny F–9-skola (klar 2022) och en ny förskola (klar 2024). På skolan finns även fritidsgård, bibliotek och sporthall med publikläktare.

Kollektivtrafiken är välutbyggd i form av såväl buss som tåg för den som pendlar till arbetet eller föredrar kollektiva transportmedel till shopping och upplevelser. Till Växjö tar du dig snabbt och smidigt utan byten och lika enkelt når du de stora järnvägsknutarna Alvesta och Nässjö.

Naturen kring Lammhult är vacker och bygden sjuder av såväl ett aktivt föreningsliv som ett stort stycke svensk kulturhistoria.

Om Lammhult:


Antal lägenheter:
252

Avstånd till Växjö: 38 kilometer

Kollektivtraik: Länstrafiken Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.