Hagalund

Hagalund är ett särskilt boende för äldre som ligger i Hovshaga centrum med närhet till ICA, bibliotek och vårdcentral. Det finns också promenadspår i närheten och bra bussförbindelser till Växjö centrum.

Här finns 62 lägenheter som är uppdelade på fyra våningar. På bottenplan finns åtta lägenheter. De övriga våningarna är delade i två sidor med nio lägenheter på varje sida. Varje sida har dessutom ett gemensamhetsutrymme, vilket ger möjlighet till samvaro med personal och andra boende, och en stor gemensam balkong. En avdelning är för personer med demens.

Alla lägenheter är ljusa och trevliga och har i stort samma planlösning med en yta på 38 m². I lägenheten ingår säng med madrass. I övrigt möblerar du efter ditt eget önskemål.

Områdesinformation

Adress: Pomonavägen 4, Växjö

Antal lägenheter: 62

Byggår: 1997

Lägenhetsstorlekar: 2 rum och kokskåp

Våningsplan: 4

Hiss: Ja

Övrigt: Särskilt boende förmedlas av Växjö kommun.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.