Teleborg

I den södra delen av Växjö finns stadsdelen Teleborg. Här bor du nära naturen och centrum.

Du tar dig snabbt och smidigt runt med cykel eller buss. Här finns cykelvänliga vägar och flera busslinjer till andra delar av staden. Sjöarna Södra Bergundasjön, Trummen och Växjösjön lockar med både bad och fiske.

Teleborg erbjuder ett bra utbud för ett aktiv och bekvämt boende. Här finns matställen, frisör, tandvård och vårdcentral. Längs Teleborgsvägen ligger två stora matbutiker, blomsterhandel och gym. I närheten finns även tennisanläggning, idrottsplaner och idrottshall. I Teleborgsskogen, mitt på Teleborg, finns motionsspår. Här kan du även besöka Teleborgs slott, studera Linnés Arboretum eller njuta i Botaniska Trädgården.

För barnfamiljen finns två låg- och mellanstadieskolor, flera förskolor samt en högstadieskola. Även Linnéuniversitetet och dess Campus ligger på Teleborg.

Vi erbjuder olika typer av boenden för både det lilla och stora hushållet. Här bor du i marklägenhet och i flervåningshus.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök studentlägenhet

Hos oss hittar du både studentlägenheter och korridorsrum med riktigt bra läge, de flesta på Campus-området, mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månadershyra! Alla våra studentbostäder förmedlas av Boplats Växjö.