Så söker du lägenhet

Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela Växjö kommun. Våra bostäder förmedlas av Boplats Växjö. Så här funkar det när du vill hyra av oss.

Ställ dig i bostadskö och samla poäng

Alla våra lediga lägenheter förmedlas av Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är den kommunala bostadsförmedlingen. Genom att registrera dig på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer du i gång och samlar poäng för ditt framtida boende.

1. Registrera dig på Boplats Växjö

För att kunna söka och få en lägenhet behöver du registrera dig och skapa ett konto. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För varje dag du står i bostadskö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en lägenhet hos oss. Så länge du är registrerad på Boplats Växjö och betalar köavgiften på 100 kr/år fortsätter du att samla poäng och är på så vis redo när din drömlägenhet dyker upp.

2. Sök bostad

Håll utkik efter lediga lägenheter på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i din mejl om du har angett önskemål under "Mina Sidor" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

3. Intresseanmälan

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av, loggar du in på Boplats Växjö och gör en intresseanmälan. För att kunna göra intresseanmälan ska du ha fyllt 18 år. Du kan göra max 5 intresseanmälningar åt gången.  

En lägenhet ligger ute i 1-2 veckor (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest köpoäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går turen till nästa person i kö och du blir kontaktad om det är aktuellt för din del.

Har du frågor om Boplats Växjö?

Boplats Växjö finns samlad information om hur bostadskön fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eller kontakta Boplats Växjö: 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

4. Skriv kontrakt

Innan vi skriver kontrakt kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär att vi bland annat kollar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Grattis, då är det dags att skriva under kontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller på vårt Kundcenter.

Senast uppdaterad

27 april 2023