Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Ställ dig i bostadskö och samla poäng

Alla våra lediga lägenheter förmedlas av Boplats Växjö som är den kommunala bostadsförmedlingen för dig som söker boende i Växjö kommun. Genom att registrera dig på Boplats Växjö kommer du i gång och smalar poäng för ditt framtida boende.

1. Registrera dig på Boplats Växjö

För att kunna söka och få en lägenhet behöver du registrera dig och skapa ett konto på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För varje dag du står i bostadskö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en lägenhet hos oss. Så länge du är registrerad på Boplats Växjö och betalar köavgiften på 100 kr/år fortsätter du att samla poäng och är på så vis redo när din drömlägenhet dyker upp.

2. Sök bostad

Håll utkik efter lediga lägenheter på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i din mejl om du har angett önskemål under Mina Sidor på Boplats Växjö.

3. Intresseanmälan

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av, loggar du in på Boplats Växjö och gör en intresseanmälan. För att kunna göra intresseanmälan ska du ha fyllt 18 år. Du kan göra max 5 intresseanmälningar åt gången.  

En lägenhet ligger ute i 1-2 veckor (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest köpoäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går turen till nästa person i kö och du blir kontaktad om det är aktuellt för din del.

4. Skriv kontrakt

Har du fått erbjudande om en lägenhet och tackat ja är det dags att skriva under kontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller på vårt Kundcenter.

Har du frågor om bostadsförmedlingen eller kön?

Vill du veta mer om hur bostadskön fungerar? Boplats Växjö, www.boplats.vaxjo.se, har samlat vanliga frågor och svar om hur bostadskön fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eller kontakta Boplats Växjö: 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

Sök studentlägenhet

Hos oss hittar du både studentlägenheter och korridorsrum med riktigt bra läge, de flesta på Campus-området, mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månadershyra! Alla våra studentbostäder förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.