Trygghetsboendet Ingelbo

Inte nog med att Vidingehem är först ut i kommunen med att erbjuda trygghetsboende, vi har dessutom hittat den perfekta platsen – Ingelbo i Ingelstad!

Granne med äldreboendet Kvarngården, mitt i ett lummigt grönområde med ån och Kvarndammen alldeles intill. Vårdcentral och övrig daglig service finns på andra sidan bron.

Dessutom har vi skapat ett antal gemensamma utrymmen, där man kan umgås; se på TV tillsammans, spela sällskapsspel, hålla studiecirklar eller ordna mindre middagar.

På plats varje dag, ett antal timmar i veckan, finns en bovärd för att bistå med olika former av service och aktiviteter, till exempel i den helt nyanlagda utemiljön, där man efter sina egna preferenser kan delta aktivt eller passivt i det dagliga umgänget.

Lägenheterna finns att söka på www.boplats.vaxjo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trygghetsboende är för dig som är 65 år eller äldre. Det ingår ingen vård, men behöver du stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst.

Områdesinformation

Adress: Gamla Växjövägen 21 E

Antal lägenheter: 10

Byggår: 1994

Våningsplan: 3

Hiss: Ja

Områdeskarta

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.

Flytta in

Välkommen hem! Äntligen är det dags att flytta in i din nya lägenhet. Här har vi samlat allt du behöver veta innan och under inflyttning.