Gemla

I Gemla behöver du inte kompromissa för att kunna leva det liv du önskar. Här finns det bästa av två världar – naturen ligger inpå knuten och såväl Växjö som Alvesta når man på tio minuter.

Mitt i byn hittar du affären och den kommunala servicen är väl utbyggd med bland annat förskola, fritidshem och F–6-skola.

Gemla är känt för sin traditionella leksaksindustri och framgångsrika entreprenörsanda, men också för den speciella miljön: en blandning av levande jordbruksbygd och modern tätort. Runt bebyggelsen i centrum skiftar åkrarna färg i takt med årstiderna och villagatorna övergår plötsligt i genuina byvägar.

Om Gemla:


Antal lägenheter:
122

Avstånd till Växjö: 13 kilometer

Kollektivtraik: Länstrafiken Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.