Västergatan 21 i centrala Växjö

Centrum

I centrala Växjö finns stadsdelen Centrum. Här har du allt du behöver inom gångavstånd.

Längs Storgatans gågata kan du hitta ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer och på Stortorget lockar torghandeln många Växjöbor. Du har nära till mataffärer och apotek och du hittar både teater och konserthus mitt i Centrum. Det finns flera torg och grönytor i området och du har nära till Växjösjön med sitt populära promenadstråk. I bottenplan av det nybyggda kommunhuset finns Centralstationen med goda tågförbindelser till hela landet.

I centrala Växjö finns även mataffärer, flera apotek, gym, bibliotek, bio, teater och konserthus. På sommaren öppnar många restauranger och caféer upp sina uteserveringar. Flera av våra bostadsområden är omgivna av grönområden och var du än väljer att bo finns det flera parker och torg i närheten.

För barnfamiljen finns kommunala Ringsbergsskolan som är en F-9-skola med estetisk profil. I angränsande bostadsområden inom cykelavstånd finns även gymnasieskolor och ytterligare grundskolor. I Centrum hittar du flera förskolor med olika inriktning.

Vi erbjuder boenden för både det lilla och stora hushållet. I området finns även ett särskilt boende för äldre och ett seniorboende.

Senast uppdaterad

19 mars 2024