Solgården

Solgården ligger i en vacker och naturskön miljö i Gemla. Lokalerna är ljusa och rymliga. Här finns 29 lägenheter fördelade på tre avdelningar. En av avdelningarna har inriktning mot demensvård.

Lägenheterna består av ett rum samt rymligt badrum och ett pentry med spis och kylskåp. Lägenheternas storlek varierar mellan 35 och 42 kvadratmeter. I nära anslutning till lägenheterna finns gemensam matsal och dagrum.

Alla flyglar har stora uteplatser. Det finns även en trevlig innergård med asfalterade promenadgångar där du kan följa årstidernas växlingar.

Områdesinformation

Adress: Bokvägen 3, 360 32 Gemla

Antal lägenheter: 29

Byggår: 1978

Övrigt: Särskilt boende förmedlas via Växjö kommun.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Områdeskarta

2016 byggde Vidingehem en så kallad Sinnenas trädgård på Solgården – ett koncept tänkt att stimulera syn, hörsel, lukt, känsel och smak hos personer med demens.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.