Äldre par kramas i köket vid en dator. 

Så söker du seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.

Så söker du seniorbostad

För att kunna söka och få en seniorbostad behöver du registrera dig på Boplats Växjö som är Växjö kommuns bostadsförmedling. Det kostar 100 kr per år att stå i bostadskö och för varje dag samlar du en (1) poäng. Ju fler poäng - desto större valmöjlighet för dig.

 1. Registrera dig på Boplats Växjö
  Börja med att registrera dig på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Sök bostad
  Du behöver själv bevaka utbudet av lediga seniorbostäder som publiceras på Boplats Växjö. Det går också att skapa en bevakning på seniorbostäder och då får du ett mejl när det finns ledig lägenhet som uppfyller de kriterium du valt.
 3. Lämna intresse för en lägenhet
  För att lämna en intresseanmälan börjar du med att:
  Logga in på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sen söker du upp den lägenhet du är intresserad av:
  Se alla lediga seniorbostäder just nu på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klicka därefter på ”intresseanmälan” och följ instruktionerna.

Vad händer sen?


Skriva kontrakt

Har vi kontaktat dig och du har blivit erbjuden en lägenhet och tackat ja? Då är det dags att skriva under hyreskontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller på vårt Kundcenter, Hejaregatan 10B i Växjö.

Samlad information vid inflyttning

Nu är det dags att hämta upp dina nycklar och förbereda dig för inflyttning. Här finns samlad information för dig som ska flytta in.

Har du frågor om bostadskön?

På Boplats Växjö kan du läsa mer om hur bostadskön fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också kontakta Boplats Växjö på: 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

Senast uppdaterad

26 april 2023