Sörgården

Sörgården är beläget i centrum av Rottne. I samma byggnad finns vårdcentral. Mitt emot finns också affär, blomsterhandel och café.

Här finns det 44 lägenheter fördelade på fem avdelningar. Lägenheterna är enrumslägenheter, tvårumslägenheter eller trerumslägenheter.

Ett antal av lägenheterna är avsedda för personer med demenssjukdom. I denna verksamhet bor det färre omsorgstagare för att kunna skapa en lugnare miljö. I anslutning till de två små avdelningarna finns en matsal för gemensamma måltider och aktiviteter. Övriga två avdelningar har ett gemensamt tv-rum. Det finns även möjlighet att äta i Sörgårdens restaurang.

Fakta om Sörgården


Adress: Löpanäsvägen 5, Rottne

Antal lägenheter: 54

Byggår:1988

Övrigt: Särskilt boende förmedlas via Växjö kommun.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Områdeskarta

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.