Domprostmossen

I kvarteret Domprostmossen hittar du äldre fastigheter byggda i tre våningar. I anslutning till varje hus finns grönområde med gemensam sittplats. Lekplatser med sandlådor, gungor och klätterställningar finns på flera platser.

Det är ett attraktivt och barnvänligt bostadsområde med grönområden och sittplatser utanför varje hus. Närmaste friluftsområde är Bokhultet vid Bergundasjön och Växjösjön samt Strandbjörket med möjlighet till en aktiv fritid som tennis, löpning, promenader en stor lekplats.

Området har gångavstånd till Växjö centrum, där du har all service du kan tänka dig och bussar passerar området flera gånger i timmen.

Områdesinformation

Adress: Södra Ringvägen 31-39, Växjö

Antal lägenheter: 82

Byggår: 1962-63 Byte av fönster, lägenhetsdörrar, ventilation och kulvertar

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök

Våningsplan: 3

Tvättstuga: Finns i källarplan på Södra Ringvägen 31 och 37

Förråd: Ja. Finns i källarplan.

Övrigt: Kvarterslokal finns på Södra Ringvägen 33 som kan användas för bostadsmöten, hobbyverksamhet, barnverksamhet mm. Kvarterslokalerna kan även hyras för privata tillställningar.

Områdeskarta

Parkeringskartor

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.