Borgmästaren

Borgmästarens särskilda boende ligger vackert på lugna Väster med stora grönytor i anslutning till anläggningen. På Borgmästaren finns 61 lägenheter, varav en del är enrumslägenheter och en del är tvårumslägenheter.

Ett antal av lägenheterna är avsedda för personer med demenssjukdom. I denna verksamhet bor det färre omsorgstagare för att kunna skapa en lugnare miljö.

I anslutning till varje enhet på Borgmästaren finns en matsal för gemensamma måltider och aktiviteter. Lägenheternas storlek varierar men samtliga lägenheter har möblerbar balkong samt dusch och toalett.

Områdesinformation

Adress: Borgmästaregatan 24 och Ulriksbergspromenaden 13, Växjö

Antal lgh: 61

Lägenhetsstorlekar: 1 rum och kokvrå, 1-2 rum och kök

Byggår: 1990

Övrigt: Särskilt boende förmedlas via Växjö kommun.

Sök lägenhet

Söker du bostad i Växjö? Vi har cirka 11.000 lägenheter runt om i hela kommunen med ett brett utbud för att passa din livssituation. Alla våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö.

Sök seniorbostad

I en seniorbostad ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka.