Sök studentlägenhet

Hos oss hittar du både studentlägenheter och korridorsrum med riktigt bra läge, de flesta på Campus-området, mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månadershyra! Alla våra studentbostäder förmedlas av Boplats Växjö.

Kom-igång

1. Registrera dig på Boplats Växjö

För att kunna söka och få en studentbostad behöver du registrera dig i studentbostadskön på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan ställa dig i studentbostadskön från det år du fyller 17. För varje dag du är registrerad samlar du en (1) köpoäng. Ju fler poäng du har – desto större chans att få den lägenhet du önskar.

2. Håll koll

Du behöver själv bevaka utbudet av lediga studentbostäder som publiceras på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förmedlingsprocessen kan gå fort, så glöm inte att hålla utkik på Boplats Växjö (under Mina sidor) eller i din mejl efter annonseringstidens slut.

3. Ladda upp antagningsbesked/registerintyg

Du kan göra intresseanmälan på lediga lägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked. För att kunna göra det behöver du ladda upp ditt antagningsbesked/registerintyg under Mina sidor på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under fliken “Intyg” väljer du “Lägg till filer” för att ladda upp ditt dokument. Filen kontrolleras och om allt är korrekt kan du börja söka lägenhet och lämna intresseanmälan.

4. Intresseanmälan

Nu kan du börja söka lägenhet och lämna intresseanmälan! För att göra en intresseanmälan behöver du vara inloggad på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats.

5. Skriv kontrakt

Har du fått erbjudande om en lägenhet är det hög tid att skriva under kontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller i vårt Kundcenter på Hejaregatan 10B i Växjö.

Grattis! Efter hyresavtalet är undertecknat det dags att börja planera för inflyttning!

Har du frågor om Boplats Växjö eller bostadskön?

På Boplats Växjö finns allt du behöver veta om studentbostadskön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du ytterligare frågor? Kontakta Boplats Växjö: 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

Bo så länge du är student – Bokoll varje termin

Studentlägenheterna är till för studenter. Därför genomför vi boendekontroller, en så kallad Bokoll. Kontrollen görs en gång per termin. Då säkerställer vi att du som bor i en studentlägenhet hos oss uppfyller villkoren i ditt hyreskontrakt. När du inte längre uppfyller kraven ska du säga upp ditt hyreskontrakt.

Undantag från 15 hp per termin kan ges för:

  • Doktorander: Behöver skicka in bevis på anställning för att bli godkända i Bokollen.
  • Sjukfrånvaro: Behöver uppvisa giltigt sjukintyg.
  • Föräldraledighet: Behöver uppvisa intyg från försäkringskassan samt Linnéuniversitetet.
  • Studier på annan ort: Beviljas max 6 månader åt gången. Studieintyg från utländskt universitet ska då uppvisas. Om studentens betyg från utländskt lärosäte dröjer ska studenten vända sig till ombudsmannen på Linnékåren. Studier vid Linnéuniversitetet men på annan ort än Växjö (t.ex. Kalmar, Ljungby, Nybro, Västervik eller Oskarshamn) godkänns om majoriteten av studierna är belagda i Växjö och ambitionen är att färdigställa sina studier här.
  • Distansstudier: Distansstudier som är förlagda vid Linnéuniversitetet, eller vid annat universitet godkänns endast om det är tidsbegränsat och är en del av studierna som ska leda till examen vid Linnéuniversitetet i Växjö.
  • Värnplikt: Vi beviljar för värnplikt i ett (1) år. Intyg från försvarsmakten alt. intyg om studieuppehåll ska uppvisas.
  • Studieuppehåll: Intyg om studieuppehåll från Linnéuniversitetet ska uppvisas och det ska framgå att studenten har garanterat plats på programmet vid återkomst alt. att studier ska upptas inom 6 månader.

Har du frågor kring Bokoll är du välkommen att höra av dig till: bokoll@vidingehem.se

Flytta in

Välkommen hem! Äntligen är det dags att flytta in i din nya lägenhet. Här har vi samlat allt du behöver veta innan och under inflyttning.

A till Ö

Är du hyresgäst hos oss? Här har vi listat information som rör ditt boende.