Araby

Bara 15 minuters promenad från centrum välkomnas du till gröna och lummiga Araby. De som bor här beskriver området som öppet, varmt och inkluderande.

Skola och fritidsaktiviteter

I området har du flera lekplatser, basketplaner, tennisplaner och fotbollsplaner. Här finns även Arabyparken med mycket utrymme för fritidsaktiviteter. På Araby Park Arena är det alltid full fart för barn, ungdomar och vuxna. I området finns Bokelundsskolan (låg- och mellanstadieskola) och Centrumskolan (högstadieskola).

Skog och natur

Att ha vackra Araby Naturreservat precis runt knuten välkomnar till rörelse på promenadsstråken. Här hittar du också Araby golfbana och Araby fritidsområde vid Helgasjön. Helt enkelt en grön oas mitt i stan.

Socialt och service

Mötesplatsen Tallgården, flera matbutiker, medborgarkontor, bibliotek, fik och massa lokala föreningar och företag. Engagemanget bland de som bor och verkar i Araby lyser verkligen igenom. Här

Boende

Vidingehem har många olika hyresrätter i Araby för både det lilla och stora hushållet. Bo i ett höghus med utsikt över Växjö och sjöarna, eller lite lummigare med tvåvånings lägenhetshus.

Senast uppdaterad

23 december 2022