Flygvy över Araby och höghuset i kvarteret Alabastern

Araby

Bara 15 minuters promenad från centrum välkomnas du till gröna och lummiga Araby. De som bor här beskriver området som öppet, varmt och inkluderande.

Letar du lägenhet i Araby? Då har du kommit rätt! Vi har Arabys största och bredaste utbud av bostäder. Här erbjuder vi både hyreslägenheter och ägarlägenheter.

Skola och fritidsaktiviteter

I området har du flera lekplatser, basketplaner, tennisplaner och fotbollsplaner. Här finns även Arabyparken med mycket utrymme för fritidsaktiviteter. På Araby Park Arena är det alltid full fart för barn, ungdomar och vuxna. I området finns Bokelundsskolan (låg- och mellanstadieskola) och Centrumskolan (högstadieskola).

Skog och natur

Att ha vackra Araby Naturreservat precis runt knuten välkomnar till rörelse på promenadsstråken. Här hittar du också Araby golfbana och Araby fritidsområde vid Helgasjön. Helt enkelt en grön oas mitt i stan.

Socialt och service

Mötesplatsen Tallgården, flera matbutiker, medborgarkontor, bibliotek, fik och massa lokala föreningar och företag. Engagemanget bland de som bor och verkar i Araby lyser verkligen igenom. Här

Boende i Araby

Letar du lägenhet i Araby? Då har du kommit rätt! Vi har Arabys största och bredaste utbud av bostäder. Här erbjuder vi både hyreslägenheter och ägarlägenheter.

Oavsett om du vill bo i charmiga 1960-tals hus eller i moderna nyproducerade bostäder, har vi något för dig. Här finns hyresrätter för det lilla och stora hushållet. Bo i ett höghus med utsikt över Växjö och sjöarna, eller lite lummigare med tvåvånings lägenhetshus. Upptäck vårt breda utbud av hyreslägenheter i Araby.

Foto på en fastighet på Araby med en muralmålning på. Text i bild: Säg hej till Araby

Säg hej till Araby!

Vad säger de som bor och verkar i Araby? Vi har pratat med flera fantastiska människor som bor och jobbar här.

Möt Wladde, Anna och Bengt:

Wladde älskar värmen på Araby >
Bengt njuter av grönskan >
Anna är förtjust i öppenheten >

Senast uppdaterad

19 mars 2024