Två studenter med flyttkartonger i händerna. 

Så söker du studentlägenhet

Letar du studentboende? Så här funkar det när du vill hyra av oss.

1. Registrera dig på Boplats Växjö

Alla våra lägenheter förmedlas av Växjö kommuns bostadsförmedling Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För att kunna lämna intresseanmälan och få en studentbostad behöver du vara registrerad i studentbostadskön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan ställa dig i studentbostadskön från det år du fyller 17. För varje dag du är registrerad samlar du en (1) köpoäng. Ju fler poäng du har – desto större chans att få den lägenhet du önskar.

2.Hur och vart vill du bo?

Vi har drygt 2 000 studentlägenheter och korridorsboende på Campus-området, nära Linnéuniversitetet. Här kan du läsa mer om våra bostadsområden och boendealternativ.

3. Håll koll

Du behöver själv bevaka utbudet av lediga studentbostäder som publiceras på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förmedlingsprocessen kan gå fort, så glöm inte att hålla utkik på Boplats Växjö (under Mina sidor) eller i din mejl efter annonseringstidens slut.

4. Ladda upp antagningsbesked

Du kan göra intresseanmälan på lediga lägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked. För att kunna göra det behöver du först ladda upp ditt antagningsbesked/registerintyg under Mina sidor på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under fliken “Intyg” väljer du “Lägg till filer”. Filen kontrolleras och om allt är korrekt kan du nu lämna intresseanmälan på bostäder.

För att få bo i våra studentlägenheter krävs det att du har fyllt 18 år, är studerande vid Linnéuniversitetet eller Yrkeshögskola och bedriva aktiva studier på studieorten Växjö. Du måste ta minst 15 poäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

Under din boendetid kommer vi varje termin att göra en ”Bokoll” Länk till annan webbplats. och ber dig då skicka in dina studieresultat till oss.

5. Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för en lägenhet genom att logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och välj aktuell lägenhet. Tryck på ”Gör intresseanmälan” och fyll i dina uppgifter.

  • Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången.
  • De tre sökande med högst köpoäng blir erbjuden att gå på visning av lägenheten.

6. Skriv kontrakt

Innan vi skriver kontrakt kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kollar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Då är det dags att skriva under hyresavtalet. Det kan du göra med Mobilt BankID eller på vårt kundcenter.

Grattis! Nu är det dags att börja planera för inflyttning!

Har du frågor om bostadsförmedling eller kön?

Kontakta Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

Senast uppdaterad

20 februari 2024