Två studenter med flyttkartonger i händerna. 

Så söker du studentlägenhet

Ska du börja plugga och letar studentboende? Då har du hittat rätt! Du som studerar eller ska börja studera på högskola eller universitet kan söka studentbostad hos oss. Vi har Växjös största utbud av studentlägenheter och studentrum i korridor. Dessutom på campus med riktigt grymt läge! Hitta din studentbostad redan idag!

1. Registrera dig på Boplats Växjö

Alla våra lägenheter förmedlas av Växjö kommuns bostadsförmedling Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För att kunna lämna intresseanmälan och få en studentbostad behöver du vara registrerad i studentbostadskön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan registrera dig i studentbostadskön från det år du fyller 17 år. Studentbostadskön är avgiftsfri och du får ett köpoäng för varje dag du står i kö. För att hyra studentbostad krävs antagning till Linnéuniversitetet eller Yrkeshögskola i Växjö.

2.Hur och vart vill du bo?

Vi har drygt 2 000 studentlägenheter och korridorsboende på campusområdet, nära Linnéuniversitetet. Vill du veta var våra studentlägenheter eller korridorsrum ligger?

3. Håll koll med bevakningar

Lägg in bevakning på lägenheter och områden du är intresserad av. Det gör du genom att lägga in dina önskemål på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under Mitt sökande och Bevakningar. När en lägenhet, enligt dina önskemål, blir ledig får du förslag via e-post. Visst är det smart!

4. Ladda upp antagningsbesked

I samband med att du blir erbjuden ett studentboende behöver du visa upp ett giltigt antagningsbesked. Det gör du genom att ladda upp antagningsbeskedet på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att få bo i våra studentlägenheter krävs det att du har fyllt 18 år och läser minst 15 högskolepoäng per termin, oavsett lärosäte, studieort eller om du bedriver studier på distans. Du kan bo max sex år i en studentbostad.

I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du visa upp ett giltigt antagningsbesked och uppfylla våra uthyrningskriterier Länk till annan webbplats..

Under din boendetid kommer vi varje termin att göra en ”Bokoll” Länk till annan webbplats. och ber dig då skicka in dina studieresultat till oss.

5. Intresseanmälan

Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången. Om du vill anmäla dig på ytterligare en lägenhet måste du ta bort en annan intresseanmälan.

För att göra en intresseanmälan

  1. Logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats..
  2. Under Studentbostad Länk till annan webbplats. presenteras lägenheter som fördelas efter köpoäng.
  3. Välj önskad lägenhet.
  4. Klicka på knappen Intresseanmäl och fyll i dina uppgifter.
  5. I studentbostadskön är det de sex sökanden med högst poäng som blir erbjudna att gå på visning. När svarstiden gått ut kontaktar vi de som har flest köpoäng.
  6. När du skriver på hyreskontrakt för studentlägenhet nollställs dina köpoäng. Du måste själv återaktivera dig i studentbostadskön för att fortsätta samla köpoäng.
  • Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången.
  • De sex sökande med högst köpoäng blir erbjuden att gå på visning av lägenheten.

Vem kan göra en intresseanmälan?

Du kan göra intresseanmälningar i studentbostadskön från det år du fyller 17 år om du har ett antagningsbesked från Linnéuniversitetet i Växjö eller Yrkeshögskola och ska studera i Växjö. Du har även möjlighet att söka studentbostad om du studerar på distans oavsett lärosäte, digital utbildning eller studieort. Du måste läsa minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

Lägenhet snabbt utan köpoäng

Det finns lägenheter som du kan söka utan köpoäng. Det är ofta snabb inflyttning och bostaden erbjuds till den som först gör sin intresseanmälan och uppfyller uthyrningskriterierna. Här publiceras lediga lägenheter, seniorboende och studentlägenheter löpande:

Se alla lediga lägenheter under Direkt. Länk till annan webbplats.

Om du tackar ja till en lägenhet som finns under "Direkt" behåller du dina köpoäng.

6. Skriv kontrakt

Innan vi skriver kontrakt kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kollar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Då är det dags att skriva under hyresavtalet. Det kan du göra med Mobilt BankID eller på vårt kundcenter.

Grattis! Nu är det dags att börja planera för inflyttning!

Senast uppdaterad

28 maj 2024