Flytta in

Välkommen hem! Äntligen är det dags att flytta in i din nya lägenhet. Här har vi samlat allt du behöver veta innan och under inflyttning.

Tillträde

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen i månaden efter klockan 12.00 om du ska flytta in i familjeboende. Ska du flytta in i en studentbostad är det istället klockan 14.00. Infaller den första dagen i månaden på en helgdag, lördag eller söndag, har du tillgång till din lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:e.

Nyckelutlämning

Välkommen till vårt Kundcenter på Hejaregatan 10 B för att hämta ut din nyckel. För att kunna kvittera ut dina nycklar ska du ha betalat din första hyra minst 5 bankdagar innan nyckelutlämningsdagen, alternativt visa ett kvitto på att du har betalat hyran, t ex genom ett utdrag från ditt bankkonto. Du måste legitimera dig och om någon annan hämtar nycklar i ditt ställe så ska personen uppvisa en undertecknad fullmakt från dig tillsammans med en kopia på din legitimation och sin egen legitimation.

Aktivera dig i boportalen/mina sidor

Boportalen/mina sidor är en tjänst för dig som hyresgäst, där du enkelt hanterar dina boendeärenden när det passar dig. Aktivera dig samma dag som ditt kontrakt börjar gälla så får du tillgång till alla funktioner och tjänster. Du aktiverar dig genom att logga in på vår webbplats och följa anvisningarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta! Om du har hyresavtal som överlappar varandra så visas den lägenhet du flyttar till i boportalen/mina sidor.

Lägenhetsbesiktning

Vi vill att du ska trivas och känna dig hemma i din nya lägenhet. Därför besiktar vi alltid lägenheten innan du flyttar in.

  • Du får tillgång till besiktningsprotokollet när du hämtar ut dina nycklar.
  • Har du synpunkter på besiktningen? Kontakta besiktningsmannen. Kontaktuppgifterna hittar du på besiktningsprotokollet.

  Hemförsäkring

  Vi ställer även krav på att du som hyresgäst har en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker inte bara skador på hyresgästen egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada. Kontrollera även att din hemförsäkring täcker eventuella saneringskostnader för skadedjur.

  Folkbokför dig på din nya adress

  Det är viktigt att vara folkbokförd där du bor, oavsett om du studerar eller om du bor på flera adresser. Du som bor i lägenheten ska vara folkbokförd i lägenheten. Tänk på att lägenhetsnumret är en del av adressen. Det säkerställer att det är du som hyr lägenheten som också bor där. Vi genomför löpande kontroller för att motverka och avbryta olovlig andrahandsuthyrning.

  Sedan 1 juli 2018 är det brottsligt att lämna oriktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när du flyttar. På Skatteverket.se finns all information du behöver veta om folkbokföring. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till skatteverket.se, öppnas i nytt fönster)

  Tidigare inflyttning

  Om du och den avflyttande hyresgästen kommer överens om några dagars tidigare tillträde skriver vi inte ett nytt avtal. Då är det en överenskommelse mellan dig och den nuvarande hyresgästen. Den nuvarande hyresgästen är då ansvarig för lägenheten hela uppsägningstiden ut. Om nuvarande hyresgäst vill att vi ska lämna ut nycklarna till dig i förtid behöver vi få denna informationen i samband med nyckelinlämningen.

  Om du och den nuvarande hyresgästen kommer överens om 1 månads tidigare inflyttning så måste båda bekräfta detta till oss skriftligt eller muntligt senast den 15:e månaden innan. Vi skriver endast avtal från den 1:e i månaden.

  Förvaring i förråd

  De flesta av våra lägenheter har ett förråd. Säkerställ att du tar rätt förråd i källaren när du flyttar in, så slipper du flytta sakerna i efterhand. Förrådet är märkt med ditt lägenhetsnummer.

  Senast uppdaterad

  24 mars 2023