En ung kvinna sitter i en flyttkartong, en ung man skjuter kartongen framåt. 

Inflyttningsguide - Välkommen till ditt nya hem!

Äntligen är det dags att flytta in i din lägenhet! Här har vi samlat allt du behöver veta inför- och under inflyttningen. Välkommen!

1. Tillträde

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen* i månaden efter klockan 12.00.

*Infaller den första dagen i månaden på en helgdag, lördag eller söndag, har du tillgång till din lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:e.

Hyr du en studentlägenhet? Då är du välkommen klockan 14.00.

2. Nyckelutlämning

Det är på vårt Kundcenter som du hämtar ut dina nycklar. För att du ska kunna kvittera ut dessa behöver du:

  • ha betalat din första hyra minst 5 bankdagar innan nyckelutlämningsdagen, alternativt visa ett kvitto på att du har betalat hyran, t ex genom ett utdrag från ditt bankkonto.
  • legitimera dig. Om någon annan hämtar ut nycklar i ditt ställe ska personen uppvisa en undertecknad fullmakt från dig tillsammans med en kopia på din legitimation samt visa upp sin egen legitimation.

3. Logga in på Mina sidor

Mina sidor kan du sköta det mesta som rör ditt boende. Du kan bland annat göra felanmälningar, boka tvättstuga och se dina hyresavier. Välkommen att bekanta dig med Mina sidor.

4. Lägenhetsbesiktning

Vi vill att du ska trivas och känna dig hemma i din nya lägenhet. Därför besiktar vi alltid lägenheten innan du flyttar in.

  • Du får tillgång till besiktningsprotokollet när du hämtar ut dina nycklar.
  • I besiktningsprotokollet kan det framgå att du har möjlighet att beställa underhåll i din nya lägenhet.Kundcenter finns möjlighet att låna tapet- och golvkatalog. För att få underhållet utfört behöver du aktivt göra en beställning från avtalsstart.
  • Har du synpunkter på besiktningen? Kontakta besiktningsmannen inom 8 dagar. Kontaktuppgifter hittar du på besiktningsprotokollet.

5. Hemförsäkring

Som hyresgäst hos oss ska du ha en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker inte bara skador på din egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller omfattande vattenskada.

6. Folkbokför dig på din nya adress

Det är viktigt att vara folkbokförd där du bor, oavsett om du studerar eller om du bor på flera adresser. Tänk på att lägenhetsnumret också är en del av adressen. Du som bor i lägenheten ska vara folkbokförd i rätt lägenhet. Vi genomför löpande kontroller för att motverka och upptäcka olovlig andrahandsuthyrning.

Sedan 1 juli 2018 är det brottsligt att lämna oriktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när du flyttar. På Skatteverket.se finns all information du behöver veta om folkbokföring. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

7. Tidigare inflyttning

Om du och den nuvarande hyresgästen har kommit överens om att du kan flytta in tidigare så behöver den nuvarande hyresgästen kontakta oss inför nyckelutlämning.

Med några dagar

Har du och den avflyttande hyresgästen en överenskommelse om att du kan flytta in några dagar tidigare? Då skriver vi inget nytt hyresavtal. Den nuvarande hyresgästen är då ansvarig för lägenheten hela uppsägningstiden ut.

Med en månad

Om du och den nuvarande hyresgästen har kommit överens om att du kan flytta in en månad tidigare, behöver ni båda bekräfta det för oss. Det gör ni antingen skriftligen eller muntligen senast den 15:e månaden innan. Avtal skrivs endast från den 1:e i månaden.

8. Förvaring i förråd

De flesta av våra lägenheter har ett tillhörande förråd. Förrådet är märkt med ditt lägenhetsnummer. Var noga med att se till att du verkligen tar rätt förråd när du flyttar in, så slipper du flytta sakerna i efterhand.

Förråden på Campus är försedda med hänglås under perioden det står tomt. För att ta bort hänglåset loggar du in här på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en felanmälan.

Här kan du läsa mer om inflyttning på Campus.

En ikon av en borrmaskin

9. Servicetimme

För att underlätta för dig som är nyinflyttad erbjuder vi dig en Servicetimme med en av våra fastighetsvärdar. Då kan du få hjälp med borrning för uppsättning av tavlor, lampor och väggprydnader.

Senast uppdaterad

23 september 2024