Ung kille med ryggsäck ser glad ut och hoppar. I bakgrunden ser man ett kök. 

Hyr studentlägenhet eller studentrum hos Växjös största bostadsbolag - 2 200 studentbostäder

Växjös största utbud av studentbostäder

Vi har 2 200 studentlägenheter och korridorrum med perfekt läge på Campus-området - mitt i studentlivet! Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månaders hyra.

På Boplats Växjö, den kommunala bostadsförmedlingen kan du se vårt utbud av lediga studentboenden och lämna intresseanmälan för lediga studentlägenheter:

Vacker innergård på Stallvägen

Pampigt boende intill Teleborgs slott i studentkvarteret Slottsstaden

Vilket studentboende passar din livsstil?

Mysigt och socialt boende i korridorsrum eller föredrar du en mer självständig livsstil i egen lya? Vill du bo mitt i smeten, nära föreläsningssalar och bibliotek eller föredrar du lite i utkanten av Campus nära sjö och skog? Trivs du bäst bekvämt och modernt eller charmigt rustikt? Vi har många olika typer av boenden för att passa just dig och din livsstil.

Spana in våra olika studentkvarter på Campus Växjö:

Extern webblänk till Boplats Växjö www.boplats.vaxjo.se - Öppnas i nytt fönster

Våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är den kommunala bostadsförmedlingen.

Är du intresserad av studentlägenhet? Se vad som finns ledigt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar om att söka studentlägenhet

Hur gör man för att söka studentlägenhet eller korridorsrum hos er?

  1. Registrera dig hos Växjö kommuns bostadsförmedling Boplats Växjö, här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  2. Spana in utbudet av alla lediga studentlägenheter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  3. Gå in på bostadsannonsen och klicka på knappen "Intresseanmäl" när du hittat en lägenhet du vill hyra och följ instruktionerna.

Du kan lämna intresse på lediga studentlägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked.

Antagningsbesked eller registerintyg laddar du upp genom att logga in på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Studentbostadskön är avgiftsfri och du får ett köpoäng för varje dag du står i kö. Du kan maximalt göra 3 st intresseanmälningar

På Boplats Växjö kan du läsa mer om hur studentbostadskön funkar.

Vilka krav måste jag uppfylla för att kunna hyra studentboende hos er?

Du kan göra intresseanmälningar i studentbostadskön från det år du fyller 17 år om du har ett antagningsbesked från Linnéuniversitetet i Växjö eller Yrkeshögskola och ska studera i Växjö.

Du har även möjlighet att söka studentbostad om du studerar på distans eller läser en digital utbildning, oavsett lärosäte.

Du måste läsa minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du visa upp ett giltigt antagningsbesked och uppfylla våra uthyrningskriterier.

Under hela din boendetid kommer vi varje termin att göra en ”Bokoll” och ber dig då skicka in dina studieresultat till oss.

Nyheter