Söker du studentlägenhet i Växjö?

Vi har Växjös största utbud av studentlägenheter så chansen är stor att du hittar ditt nästa boende hos oss. Vi har drygt 2 000 lägenheter och korridorrum på Campus-området - mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månaders hyra.

Vacker innergård på Stallvägen

Vilket studentboende passar dig?

Du kan bo i mysiga korridorsrum där du snabbt knyter nya vänskapsband. Föredrar du en mer självständig livsstil så är våra studentlägenheter det idealiska valet för dig. Oavsett om du dras till det nya och moderna eller det traditionella och charmiga, har vi boende som passar dig under sin studenttid.

Så, vilket studentboende passar dig? Hitta din perfekta studentlya och gör din studietid i Växjö minnesvärd! Se våra bostadsområden på campus:

Våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är den kommunala bostadsförmedlingen.

Är du intresserad av studentlägenhet? Se vad som finns ledigt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar

Hur söker man studentlägenhet hos er?

  1. Registrera dig på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  2. Spana in alla lediga studentlägenheter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  3. Klicka på Intresseanmäl när du hittat en du är intresserad av och följ instruktionerna.

Du kan lämna intresse på lediga studentlägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked.

För att kunna göra det behöver du ladda upp ditt antagningsbesked/registerintyg. Det gör du genom att logga in på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Studentbostadskön är avgiftsfri och du får ett köpoäng för varje dag du står i kö. Du kan maximalt göra 3 st intresseanmälningar

Här kan du läsa mer om hur det funkar.

Vilka krav måste jag uppfylla för att söka studentboende?

Du kan göra intresseanmälningar i studentbostadskön från det år du fyller 17 år om du har ett antagningsbesked från Linnéuniversitetet i Växjö eller Yrkeshögskola och ska studera i Växjö. Du har även möjlighet att söka studentbostad om du studerar på distans eller läser en digital utbildning, oavsett lärosäte. Du måste läsa minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du visa upp ett giltigt antagningsbesked och uppfylla våra uthyrningskriterier.

Under hela din boendetid kommer vi varje termin att göra en ”Bokoll” och ber dig då skicka in dina studieresultat till oss.

Nyheter