Grupp med studenter som sitter i en soffa på ett studentboende.

Söker du studentlägenhet i Växjö?

Vi har Växjös största utbud av studentlägenheter så chansen är stor att du hittar ditt nästa boende hos oss. Vi har drygt 2 000 studentlägenheter och korridorrum på Campus-området - mitt i studentlivet. Oavsett vilket studentboende du väljer så har du alltid 10-månaders hyra.

Vilket studentboende passar dig?

Du kan bo i mysiga korridorsrum där du snabbt knyter nya vänskapsband. Föredrar du en mer självständig livsstil så är våra studentlägenheter det idealiska valet för dig. Oavsett om du dras till det nya och moderna eller det traditionella och charmiga, har vi boende som passar dig under sin studenttid.

Så, vilket studentboende passar dig? Hitta din perfekta studentlya och gör din studietid minnesvärd på Campus!

Våra lägenheter förmedlas av Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är den kommunala bostadsförmedlingen.

Är du intresserad av studentlägenhet? Se vad som finns ledigt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar

Hur söker man studentlägenhet hos er?

För att söka studentbostad behöver du skapa ett konto hos Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som förmedlar våra lägenheter. Du kan lämna intresse på lediga studentlägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked. För att kunna göra det behöver du ladda upp ditt antagningsbesked/registerintyg. Det gör du genom att logga in på Mina Sidor på Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här kan du läsa mer om hur det fungerar att söka studentlägenhet hos oss.

Vilka krav måste jag uppfylla för att söka studentboende?

För att få bo i våra studentlägenheter krävs det att du har fyllt 18 år, är studerande vid Linnéuniversitetet eller Yrkeshögskola och bedriva aktiva studier på studieorten Växjö. Du måste ta minst 15 poäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du visa upp ett giltigt registreringsintyg från Linnéuniversitetet och kunna uppfylla våra uthyrningskriterier.

Under hela din boendetid kommer vi varje termin att göra en ”Bokoll” och ber dig då skicka in dina studieresultat till oss.

Nyheter