Ungdomslägenheter på Emil Lindells väg

På Emil Lindells väg skapas 60 ungdomslägenheter.

Bostäder för ungdomar

Publicerad 3 maj 2024

Pressmeddelande

Vidingehem viker 65 lägenheter åt ungdomar mellan 18 och 26 år.
– Vi sänker tröskeln och gör det enklare för unga människor att stiga in på bostadsmarknaden, säger ordförande Tajma Sisic (S).

Ungdomslägenhet kan man söka från att man fyllt 18 år tills året man fyller 26. Som vanligt söker man via Boplats Växjö och personen inom åldersspannet med flest köpoäng tilldelas lägenheten (läs mer här).
– Ett första eget boende innebär en trygghet för unga människor och ger dem förutsättningar att komma i gång med vuxenlivet, jag är glad att vi på detta sätt kan bidra till att underlätta för våra yngre Växjöbor, säger 1:e vice ordförande Björn Kleinhenz (V).

Samling på Campus

Det handlar om 60 lägenheter på Emil Lindells väg på Öster, samt 5 stycken på Vänortsvägen på Araby.
– De här lägenheterna har tidigare varit studentlägenheter. Genom att göra om dem till ungdomslägenheter samlar vi hela utbudet av studentlägenheter till Campus, säger styrelseledamot Katinka Schartau (MP).

Successiv omvandling

Omvandlingen till ungdomslägenheter sker genom så kallad succession, det vill säga att de 65 studentlägenheterna blir ungdomslägenheter i takt med att nuvarande hyresgäster säger upp kontraktet, vilket beräknas ta ungefär tre år. Den absoluta merparten är på 1 rum och kök, i storleksordningen 24–28 kvadratmeter.

Kontaktpersoner:

Björn Kleinhenz (V), 1:e vice ordförande
073-301 80 75
bjorn.kleinhenz@vaxjo.se

Sofia Kallbro
Marknadschef
0470-59 90 41
sofia.kallbro@vidingehem.se

Senast uppdaterad

13 maj 2024

Relaterade nyheter