Foto på hand som håller i betalkort vid dator

Hyra och betalning

Du kan betala din hyra på olika sätt. Vi erbjuder bland annat autogiro och e-faktura. Dina hyresavier kan du alltid se genom att logga in i boportalen/mina sidor.

Var kan jag se min hyresavi?

Du kan alltid se dina hyresavier digitalt genom att logga in i boportalen/mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur din hyra i övrigt aviseras är beroende på vilket betalningssätt du väljer.

Betalningssätt

Du kan betala din hyra på flera olika sätt. Vi erbjuder följande alternativ:

Autogiro

Med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista bankdagen i månaden. Enkelt och smidigt. Du behöver endast se till att pengar finns på kontot.

Är du ansluten till KIVRA digital brevlåda och har autogiro får du, vid beloppsförändring, hyresavin skickad till din digitala brevlåda.

Du kan anmäla ditt medgivande för autogiro via BankID på knappen nedan:

E-faktura

Med e-faktura får du varje månad din hyresavi direkt till din internetbank. Uppgifter som OCR-nummer, belopp, betalningsmottagare och förfallodatum är redan ifyllda.

Ansök om e-faktura
Vill du betala med e-faktura anmäler du det direkt i din internetbank. Sök på ”Vidingehem AB” som leverantör. Då bankerna har olika upplägg är det enklast att du vänder dig till din bank om du har några frågor om e-faktura.

E-postfaktura

Med e-postfaktura får du varje månad din hyresavi skickad till din e-postadress.
Anmäl dig till e-postfaktura genom att skicka e-post till: info@vidingehem.se och ange ditt kundnummer samt vilken e-postadress som hyresavin ska skickas till.

När ska min hyra vara betald?

Hyran betalas alltid månadsvis och i förskott. Det betyder att hyran ska vara betald senast den sista vardagen i månaden.

Sen betalning och Inkassokrav

Vi skickar ingen påminnelse om du missar att betala din hyresavi eller faktura till oss. Det innebär att om du betalar efter förfallodagen blir din skuld direkt ett inkassoärende. Du får då ett brev från inkassobolaget Visma Financial Solutions Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du har fått ett inkassokrav gör följande:

  • Betala med de uppgifter som kommer med inkassokravet (summan på hyresavin/fakturan + inkassoavgift fn 180 kr).
  • Se till att skulden blir betald inom den tid som anges i kravet, så slipper du riskera att inkassoföretaget går vidare med din skuld till Kronofogden.

Har du frågor om inkassokravet?

Kontakta Visma Financial Solutions Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad

31 maj 2023