Lammhults skola invigs.

Lammhults nya skola invigd

Publicerad 16 mars 2023

Projekt

”Lammhults skola är klar! Här ska generationer gå i kommande da’r”. Så sjöng elever och lärare för full hals till tonerna av Pomp and Circumstance då de nya lokalerna invigdes under festliga former.

För musiken stod orkestern Sambandet från Växjö kulturskola. Och som brukligt är avlöste högtidstalen varandra.
– Lammhults nya skola är en fantastisk satsning på ortens framtid – det är en skola som ni, era barn och era barnbarn kommer att gå i, konstaterade rektor Olof Westeson.

Kunskap och makt
Han fick medhåll av chefen för utbildningsförvaltningen, Anders Elingfors, som dessutom hade med sig en present:
– Idag blir det en korg med äpplen, men längre fram ska vi plantera ett äppelträd. Äpplet är en bra symbol för kunskap och för makt – makt att påverka sitt liv.

Bandklippning x3
Så var det dags att klippa bandet. Eller banden, rättare sagt, för de var tre till antalet – ett för vardera låg-, mellan- och högstadiet. Utbildningsnämndens ordförande Julia Berg (S) assisterade eleverna Ronja, Jim och Farah som utförde hedersuppdraget med glans och till rungande applåder.

Fantastisk insats
Vidingehem har varit byggherre under projektets gång, även om fastigheten i samband med kommunens nya bolagsordning togs över av systerbolaget Vöfab. Vidingehems tidigare fastighetschef Henrik Vernersson (numera på Vöfab) är stolt över resultatet.
– I princip allt har gått enligt planen och alla inblandade har gjort en fantastisk insats, inte minst entreprenören GBJ.

Projektledaren Anna Ingvarsson har haft fullt upp under byggtiden, men idag kunde hon luta sig tillbaka och njuta.
– Det finns många delar i den nya skolan som bidrar till helheten, men idrottshallen med läktarens träparkettgolv är nog pärlan i bygget.

Vi ska ta över
Tillställningen avslutades med rungande allsång. Och visst lät det som att eleverna tog i lite extra under de avslutande raderna i den nyskrivna texten till Pomp and Circumstance:

Det är vad vi behöver
Det är så det ska va’
Vi ska faktiskt ta över
hela världen en da’

Projektledare Anna Ingvarsson

Projektledare Anna Ingvarsson. På bilden till höger monteras undertaket i idrottshallen.

Bild på elever under invigningen

Eleverna trivs redan i den nya idrottshallen.

Bild på orkestern Sambandet

Orkestern Sambandet från Växjö kulturskola bidrog till feststämningen.

Senast uppdaterad

22 mars 2023