Foto på en tjej som sitter i en kartong med mobilen i handen

Så söker du studentlägenhet

Är du intresserad av att hyra studentlägenhet? Så här funkar det när du vill hyra av oss.

1. Registrera dig på Boplats Växjö

Alla våra studentbostäder förmedlas av Växjö kommuns bostadsförmedling Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För att kunna söka och få en studentbostad behöver du registrera dig i studentbostadskön. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan ställa dig i studentbostadskön från det år du fyller 17. För varje dag du är registrerad samlar du en (1) köpoäng. Ju fler poäng du har – desto större chans att få den lägenhet du önskar.

2.Vart vill du bo?

Vi har drygt 2.000 studentlägenheter och korridorsboende på Campus-området men även utanför. Här kan du läsa mer om vilka områden vi har studentboenden på.

3. Håll koll

Du behöver själv bevaka utbudet av lediga studentbostäder som publiceras på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förmedlingsprocessen kan gå fort, så glöm inte att hålla utkik på Boplats Växjö (under Mina sidor) eller i din mejl efter annonseringstidens slut.

4. Ladda upp antagningsbesked/registerintyg

Du kan göra intresseanmälan på lediga lägenheter samma dag som du fått ditt antagningsbesked. För att kunna göra det behöver du ladda upp ditt antagningsbesked/registerintyg under Mina sidor på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under fliken “Intyg” väljer du “Lägg till filer” för att ladda upp ditt dokument. Filen kontrolleras och om allt är korrekt kan du börja söka lägenhet och lämna intresseanmälan.

5. Intresseanmälan

Nu kan du börja söka lägenhet och lämna intresseanmälan! För att göra en intresseanmälan behöver du vara inloggad på Boplats Växjö. Länk till annan webbplats.

Har du frågor om Boplats Växjö eller bostadskön?

På Boplats Växjö finns allt du behöver veta om studentbostadskön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du ytterligare frågor? Kontakta Boplats Växjö: 0470-73 47 00 eller boplats@vaxjo.se

6. Skriv kontrakt

Innan vi skriver kontrakt kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär att vi bland annat kollar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Då är det dags att skriva under hyresavtalet. Det kan du göra med Mobilt BankID eller i vårt Kundcenter på Hejaregatan 10B i Växjö.

Grattis! Nu är det dags att börja planera för inflyttning!

Bra att veta om "Bokoll"

Studentlägenheterna är till för studenter. Därför genomför vi boendekontroller, en så kallad Bokoll. Kontrollen görs en gång per termin. Då säkerställer vi att du som bor i en studentlägenhet hos oss uppfyller villkoren i ditt hyreskontrakt. När du inte längre uppfyller kraven ska du säga upp ditt hyreskontrakt.

Undantag från 15 hp per termin kan ges för:

  • Doktorander: Behöver skicka in bevis på anställning för att bli godkända i Bokollen.
  • Sjukfrånvaro: Behöver uppvisa giltigt sjukintyg.
  • Föräldraledighet: Behöver uppvisa intyg från Försäkringskassan samt Linnéuniversitetet.
  • Studier på annan ort: Beviljas max 6 månader åt gången. Studieintyg från utländskt universitet ska då uppvisas. Om studentens betyg från utländskt lärosäte dröjer ska studenten vända sig till ombudsmannen på Linnékåren. Studier vid Linnéuniversitetet men på annan ort än Växjö (t.ex. Kalmar, Ljungby, Nybro, Västervik eller Oskarshamn) godkänns om majoriteten av studierna är belagda i Växjö och ambitionen är att färdigställa sina studier här.
  • Distansstudier: Distansstudier som är förlagda vid Linnéuniversitetet, eller vid annat universitet godkänns endast om det är tidsbegränsat och är en del av studierna som ska leda till examen vid Linnéuniversitetet i Växjö.
  • Värnplikt: Vi beviljar för värnplikt i ett (1) år. Intyg från försvarsmakten alt. intyg om studieuppehåll ska uppvisas.
  • Studieuppehåll: Intyg om studieuppehåll från Linnéuniversitetet ska uppvisas och det ska framgå att studenten har garanterat plats på programmet vid återkomst alt. att studier ska upptas inom 6 månader.

Har du frågor kring Bokoll är du välkommen att höra av dig till: bokoll@vidingehem.se

Senast uppdaterad

28 juni 2023