Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Ekonom

Är du en siffermänniska som drivs av att förbättra och förändra? Gillar du att samarbeta med kollegor för att nå gemensamma mål? Är du en person som har förmågan att se möjligheter och lösningar? Då har vi utmaningen för dig. Välkommen att söka tjänsten som ekonom på Vidingehem.

Vidingehem AB är ett fastighetsbolag som finns på 18 orter och 3 stadsdelar i Växjö kommun. Vidingehem förvaltar ca 2000 lägenheter och ca 100 000 kvadratmeter lokaler såsom skolor, förskolor, och vårdboenden och är en del av Växjö kommun. På Vidingehem arbetar 56 medarbetare och just nu är företaget inne i ett expansivt skede präglat av nyproduktion av lägenheter och ett intensivt utvecklingsarbete. Därför behöver Vidingehem stärka upp med nya stjärnor.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonom erbjuds du en bred tjänst där du bland annat kommer att ansvara för redovisning, bokslut, budget och prognoser avseende företagets intäktsflöden. Utöver detta är ett viktigt uppdrag att arbeta med hyreskalkylering av främst kommunala lokaler. Även uppföljning av dessa hyresberäkningar ingår i arbetsuppgifterna.

Moms och uttagsskatt är också områden du kommer arbeta med samt avstämning av koncerninterna poster. Addera också viss projektekonomi samt arbete med företagets upplåning.

I din roll som ekonom kommer du ha kontakt med andra ekonomer på Växjö kommuns förvaltningar och bolag. Du blir en del av ekonomi-avdelningen med 5 medarbetare som alla har sina respektive nischer. I den här rollen kommer stort fokus att ligga på företagets intäktsflöden, men det är viktigt att vara flexibel och kunna arbeta i olika projekt och där det krävs.

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande, gärna med några års erfarenhet av liknande arbete. Har du tidigare arbetat med fastigheter eller med, mot eller inom kommun är det meriterande. Vidare är du bekväm med att arbeta i Excel och har stor vana att arbeta i många olika verksamhetssystem. Har du arbetat i Visma Control, Visma DCE och/eller fastighetsprogrammet Momentum är det meriterande.

För att trivas som ekonom på Vidingehem ska du vara engagerad och driven och tycka om att jobba med förbättringar och effektiviseringar för att nå verksamhetens mål. Du är en person med stor initiativförmåga och idérikedom. Vi tror också att du är en person som är en lagspelare ut i fingerspetsarna och samtidigt en person som kan driva frågor på egen hand när så krävs. Du är van att ta eget ansvar, har god kommunikativ förmåga och kan skapa goda relationer med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Övrig information

  • Placeringsort: Rottne
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Arbetstid: Heltid, måndag – fredag på dagtid
  • Lön: Individuell lönesättning tillämpas

I den här rekryteringen har Vidingehem AB valt att samarbeta med Maxkompetens AB. Frågor gällande tjänsten besvaras av rekryterare Hanna Berkesi på telefon 0720-90 80 40.

Är du den ekonom vi söker? Då ser vi fram emot din ansökan! Vi hanterar ansökningar löpande, så se till att skicka in din ansökan redan idag. Ansökningar via mail tas inte emot på grund av GDPR.

Senast uppdaterad

2020-02-13

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på