Foto på en husfasad med Vidingehems logotyp på.

Vd till Vidingehem

Publicerad 27 juni 2023

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Vill du driva och utveckla ett hållbart bostadsbolag, som ger mervärde till Växjö kommuns invånare? Är du vår trygga, modiga, engagerade och innovativa vd? Ansök idag!

Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun! Läs gärna mer på www.vaxjo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om tjänsten

Som vd för kommunens bostadsbolag är din uppgift att med mod, ett innovativt förhållningssätt, engagemang och tryggt ledarskap driva och utveckla ett hållbart bostadsbolag, som ger mervärde till Växjö kommuns invånare. Med ett starkt intresse för vårt samhälle och ett gott ledarskap förväntas vd att tillsammans med medarbetare och övriga intressenter, skapa förutsättningar för framtidens boende och bostadsbyggande, i stad, tätorter och på landsbygden.

Vidingehem AB är en del av kommunkoncernen och företagets kultur byggs på koncernens värdegrund och koncernens definition av ansvar och förväntningar på chef- och medarbetarskap. Kommunens starka fokus på hållbarhet och miljö återspeglas i det gedigna Hållbarhetsprogrammet och i epitetet ”Europas Grönaste stad”, vilket genomsyrar verksamheternas arbete och leverans. Utifrån detta fortsätter du utveckla en hållbar och effektiv verksamhet, som möter förväntningarna på boende i en kommun i stark tillväxt, främjar integration, social sammanhållning samt skapar trygga och hållbara boendemiljöer.

Att utveckla befintliga bostäder genom underhåll och standardhöjande åtgärder, projektera och bygga nya bostäder, där andra upplåtelseformer än traditionella hyresrätter alltid övervägs är andra viktiga ansvarsområden.

Din profil

  • I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en gedigen chefserfarenhet och du har med framgång drivit förändringsarbete och skapat resultat där flera intressenter varit påverkade.
  • Du har erfarenhet av att leda chefer på strategisk nivå, och du har en mycket god förmåga att skapa engagemang, delaktighet och förståelse för alla intressenter.
  • God språklig förmåga i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav.
  • Uppdraget ställer krav på mycket god samarbetsförmåga, affärsmässighet, god kommunikativ förmåga och ett strukturerat och strategiskt angrepps- och arbetssätt.
  • Som person är du handlingskraftig, analytiskt, samarbetsinriktad och har ett eget driv. Du förstår vikten av att vara lyhörd, bygga och fördjupa goda relationer. Du har ett holistiskt synsätt och känner dig bekväm i dialogen med såväl invånare som medarbetare och politiker samt anpassar ditt budskap efter målgruppen.
  • Du ingår i koncernledningen där du aktivt bidrar till kommunkoncernens utveckling och därmed hela kommunens utveckling. Du rapporterar direkt till kommunchefen liksom till ordförande och styrelse, samt har ett nära samarbete med övriga intressenter.
  • Din vilja att bidra till kommunens vision “Växjö kommun är en fantastisk plats att bo, leva och verka på för invånare, företag och besökare – idag och i framtiden!”, din förståelse för dynamiken det innebär för ett bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning och ditt starka samhällsintresse, är nyckelfaktorer för att lyckas i uppdraget.

Sök jobbet

Vid frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!

Om arbetsplatsen Vid årsskiftet 2022/2023 gick våra två kommunägda bostadsbolag, Växjöbostäder och Vidingehem, samman och bildade ett nytt bostadsbolag. Namnet på det nya bostadsbolaget är Vidingehem. Med gemensamma muskler får vi nu större möjligheter att skapa hållbara och trivsamma bostäder. Vi tar ett aktivt miljö- och samhällsansvar och vi fortsätter att vara en drivande aktör i att utveckla och förvalta en växande och trygg stad, tätort och landsbygd.

Vi har ett stort utbud av lägenheter i hela Växjö kommun, både i stadsnära och naturnära boendemiljöer. Med drygt 11.500 lägenheter varav drygt 2.000 studentbostäder erbjuder vi ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser. Vi är ca 140 medarbetare inom olika yrkesområden. Genom våra kunniga och engagerade medarbetare skapar vi trivsel och vardagstrygghet för våra hyresgäster.

Drivs du av att göra skillnad och ser möjligheter? Vill du vara med och utveckla Växjö till en attraktiv plats att bo, arbeta och leva på? Då passar du in hos oss på Vidingehem!

Senast uppdaterad

27 juni 2023