Gruppledare och aktivitetsvärdar

Nu söker vi en gruppledare och flera aktivitetsvärdar för våra sommar-och lovaktiviteter.

Om tjänsterna

Vill du göra skillnad och större samhällsnytta? Då ska du jobba med barnen i Vidingehems bostadsområden! Bostadssociala gruppen på Vidingehem erbjuder aktiviteter för barn under sommarlovet och på andra skollov. Vi erbjuder även aktiviteter där både unga och äldre kan delta tillsammans. Vi söker dig med ett socialt engagemang och intresse för idrotts- och föreningsliv. Tjänsterna innebär att du i våra bostadsområden möter barn och äldre på deras fritid samt planerar, organiserar och leder arbetet för att fylla barnens fritid med värdefulla aktiviteter. Genom din närvaro bidrar du till trygghet för våra hyresgäster.

Arbetsbeskrivning Aktivitetsvärdar:

Planera, organisera och leda aktiviteter för barn i bostadsområden. Arbetstid v.25-30 (juni-juli 2023), schemalagd arbetstid eftermiddag och kväll, 23 h/vecka. Viss planeringstid förekommer. Vi ser gärna att du kan arbeta på övriga skollov under året.

Arbetsbeskrivning Gruppledare:

Planera, organisera och leda aktiviteter för barn i bostadsområden samtidigt som du har gruppledaransvar. I gruppledaransvaret ingår att samordna aktiviteterna, arbetsledning och arbetsmiljöansvar för en grupp aktivitetsvärdar. Du ansvarar för viss schemaläggning samt introduktion av aktivitetsvärdar. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig för Bostadssociala gruppen som har det yttersta personalansvaret. Du samverkar och kommunicerar med övriga aktörer som bedriver sommar- och trygghetsaktiviteter i Växjö kommun. Arbetstid v. 25-30 (juni-juli 2023). Det kan eventuellt finnas behov fler veckor. Schemalagd arbetstid eftermiddag och kväll, ca 23 h/vecka. Viss planeringstid förekommer. Vi ser gärna att du kan arbeta på övriga skollov under året.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av idrottsliv, föreningsliv eller socialt arbete och har förmåga att planera och genomföra aktiviteter främst för barn. Det är meriterande om du jobbat med generationsövergripande aktiviteter där unga och äldre möts. Du har erfarenhet av ledarskap eller en förmåga att planera och organisera för att få arbetsgruppen att se och arbeta mot samma mål. Du tar ansvar och visar engagemang. Du är flexibel, har god samarbetsförmåga och kan skapa och underhålla relationer. Du kan utrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift. Att kunna tala ytterligare språk är meriterande. Lokalkännedom och B-körkort är önskvärt, dock ej ett krav.

Vid årsskiftet 2022/2023 gick våra två kommunägda bostadsbolag, Växjöbostäder och Vidingehem, samman och bildade ett nytt bostadsbolag. Namnet på det nya bostadsbolaget är Vidingehem. Med gemensamma muskler får vi nu större möjligheter att skapa hållbara och trivsamma bostäder. Vi tar ett aktivt miljö- och samhällsansvar och vi fortsätter att vara en drivande aktör i att utveckla och förvalta en växande och trygg stad, tätort och landsbygd. Tillsammans har vi ett stort utbud av lägenheter i hela Växjö kommun, både i stadsnära och naturnära boendemiljöer. Med drygt 11 500 lägenheter varav drygt 2 000 studentbostäder erbjuder vi ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser. Vi är ca 140 medarbetare inom olika yrkesområden. Genom våra kunniga och engagerade medarbetare skapar vi trivsel och vardagstrygghet för våra hyresgäster.

Anställningen

Omfattning: Timavlönad
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster: 10

Ansökningsinformation

Referensnummer: A1189405
Sista ansökningsdatum: 2023-02-12

Sök jobbet

Ansök här Länk till annan webbplats.

Har du frågor om tjänsten? Välkommen att kontakta:
Martin Eneborg, Bostadssocialchef, Martin.Eneborg@vidingehem.se, 0470-59 90 18

Övrig information

Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan snarast! Utdrag ur belastningsregister kommer att begäras vid anställning.

Välkommen till Vidingehem

Var du än väljer att bo inom Växjö kommun är chansen stor att du kan bo i en av våra lägenheter. Vi finns i ett 30-tal områden och erbjuder ett brett utbud av bostäder oavsett behov eller fas i livet.

Lediga jobb

Nu söker vi flera kollegor till det nya bostadsbolaget. Häng med oss på en spännande resa! Välkommen med din ansökan.