Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Väggar

Som hyresgäst hos Vidingehem skall du inte behöva frysa i din lägenhet. Vår målsättning är att ha ett bra inomhusklimat med god ventilation och en temperatur på 20-21 grader i våra lägenheter.

För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum bör du placera din termometer mot en innervägg. Placeras termometern mot en yttervägg eller t.ex. i ett fönster blir temperaturen missvisande, eftersom kalla väggar och fönster håller en lägre temperatur än i övriga rummet.

Det kan finnas flera orsaker till att du upplever att det är kallt i din lägenhet. Nedan följer några tips på hur du själv på ett enkelt sätt kan kontrollera och påverka värmen i din lägenhet.

Känn på dina element!

Det är helt normalt att element är varmare upptill än nedtill. Det är också normalt att element stundtals känns helt kalla, eftersom termostaten stänger när rätt temperatur har uppnåtts i rummet. Möbler och gardiner kan påverka att en termostat stänger för tidigt. 
Om elementen däremot alltid är kalla är det något som inte står rätt till. Vrid termostaten från lägsta till högsta för att se att den inte har fastnat i något läge. Luft eller smuts i elementen kan också vara en orsak till att de inte blir varma som de skall.

Möblera rätt!

Se till att inte termostat och element täcks av gardiner eller möbler. Termostaten känner av luften mellan väggen och gardinen/möbeln och stänger när det är varmt där och alltså inte när det är varmt i rummet i övrigt. En stor soffa framför ett element hindrar dessutom värmen från att spridas ut i rummet.
Tänk också på att en innervägg alltid är varmare än en yttervägg. Placera därför sängar och sittmöbler mot innerväggar.

Fäll ner persiennerna!

Under natten är det klokt att fälla ner persienner och rullgardiner, då de hjälper till att hålla kvar värmen i lägenheten.

Kontrollera att tilluftsventilerna är öppna!

Är ventilerna stängda kommer luften att ta sig in på andra ställen, t.ex. under dörren, vilket skapar kalla golv och upplevs som dragigt. Tilluftsventiler skall alltid vara öppna.

Vädra under korta stunder!

Om du skall vädra, gör det under korta stunder. För att vädra ut dålig lukt räcker det med korsdrag i 5 minuter och efter 10-15 minuters vädring är luften helt utbytt.

Om du trots att du kontrollerat ovanstående upplever att det är kallt i din lägenhet skall du göra en felanmälan till oss. Då kommer vi och mäter temperaturen och kontrollerar dina element för att se var felet ligger samt se till att åtgärder vidtas för att komma till rätta med problemet.

Senast uppdaterad

2020-06-03

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på