Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Uppsägning av lägenhet

Om du ska säga upp din lägenhet, förråd, garage, bilplats eller carport, måste en skriftlig uppsägning ske. Kontakta oss så skickar vi en blankett.

Om du väljer att skriva en egen uppsägning tänk då på att uppsägningen ska innehålla uppgifter om vilken lägenhet som sägs upp (lägenhetsnummer och adress) samt till vilket datum uppsägningen görs. Om det står två namn på hyresavtalet ska båda personerna skriva under uppsägningen. 
Uppsägningstiden är enligt hyreslagen alltid 3 hela kalendermånader. Uppsägningen räknas alltid från den första i månaden efter att uppsägningen kommit oss tillhanda, oavsett när i månaden du säger upp din lägenhet.
Vid dödsfall gäller kortare uppsägningstid. Sker uppsägningen inom en månad från dödsfallet är uppsägningstiden en (1) hel kalendermånad.
Kortare uppsägningstid
Naturligtvis kan du själv önska att bli av med lägenheten till ett tidigare datum, men du kan aldrig räkna med en kortare uppsägningstid. Det är alltid den kund som skriver nytt kontrakt på din lägenhet som avgör om ett snabbare övertagande kan accepteras. Uppsägningstiden har alltså ingen inverkan på urvalet av kund för en lägenhet eftersom vi vid uthyrningen av din lägenhet är skyldiga att följa vår uthyrningspolicy. Detta gäller även om du flyttar till en annan lägenhet hos oss.

Uppsägningen skickas eller lämnas till vårt kontor.
Här finns tips inför flytten.öppnas i nytt fönster
Här finns en blankett för uppsägning av hyresavtalPDF
PDF
Här finns en blankett för uppsägning av hyresavtal i samband med dödsboPDF

Kundservice

Uppsägning av lägenhet

Senast uppdaterad

2020-03-11

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på