Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Balkong

Din balkong är till för njutning, men för allas trivsel är det viktigt att du tänker på några saker.

Skakning av mattor, filtar med mera på balkong

Du kommer att bli ovän med din granne om du skakar mattan, filten eller liknande från balkongen. Det är ofrånkomligt att damm, ludd, hundhår, katthår och andra föroreningar ramlar ner på grannens balkong eller uteplats. Du får inte heller hänga mattan över balkongräcket, utan vi hänvisar allt sådant till piskställningen på gården.

Rökning på balkong

Rökning på balkongen kan vi inte förbjuda men allergiska sjukdomar ökar i vårt samhälle och lite av röken kommer alltid in på grannens balkong eller genom öppna fönster. Däremot är det förbjudet att kasta filmar på gården.

Matning av fåglar

Stora fåglar som skator, kajor, duvor och fiskmåsar förorenar på fönster och balkonger när de lockas till fastigheterna av den mat som kastas ut från balkongen. Det är olämpligt och emot ordningsreglerna att kasta ut mat på det sättet. Det kan också dra till sig råttor, som kan komma in i fastigheterna och skapa sanitära olägenheter.
Vi ber er att respektera ordningsreglerna och därmed hjälpa oss i våra strävanden för en god ordning och därmed en ökad trivsel.

Grillning

Att grilla med öppen låga (kol eller gas) är förenat med brandrisk och därför inte tillåtet. Elgrill är ett alternativ, men ta hänsyn till grannarna så de slipper få in matos i sina lägenheter.

Senast uppdaterad

2020-06-03

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på