Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Analoga kanaler försvinner

Kvinna som tittar på TV

Com Hem moderniserar sitt kanalutbud − den 8 september 2020 övergår de till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna (inklusive FM-radio via tv-uttaget) utgår.

I och med tv-digitaliseringen skapar Com Hem även förutsättningarna för framtidens streaming och play-tjänster. Du får ett nytt tv-utbud och tillgång till tjänsten Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler i ditt digitala grundutbud på din mobil, surfplatta eller dator.

Byt till digital-tv redan idag

Idag tittar många redan digitalt och behöver inte göra någon ändring. Vill du veta om du tittar digitalt kan du leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Om du fortfarande tittar på analoga tv-sändningar behöver du byta till digital-tv. Det görs oftast genom att ändra källan på din tv med hjälp av fjärrkontrollen. Eftersom tv-apparater fungerar olika, är det enklast för dig att läsa din bruksanvisning eller kontakta din tv-tillverkare eller tv-återförsäljare direkt om du har frågor om hur du ställer om just din tv.

På Com Hems webbplats finns tydliga instruktioner hur du ställer in din tv  länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(länk till Com Hems webbplats, öppnas i nytt fönster)

Om din tv inte visar digital-tv

I bruksanvisningen till din tv kan du få information om du kan ställa in digital-tv. Du kan även söka efter din tv på www.comhem.se/kolla-din-tv. Om du har testat att byta källa och göra en kanalsökning men inte får in digital-tv kan din tv vara för gammal, då behöver du komplettera med en digitalbox för att se digital-tv.

Beställ digitalbox – så gör du

Om din tv är för gammal behöver du byta till en nyare eller komplettera med en digitalbox. Digitalboxen beställer du, utan kostnad, genom oss på Vidingehem. Skicka e-post till info@vidingehem.se eller ring Kundservice på 0470-70 17 70. Ange din adress och ett mobilnummer för paketavisering. Digitalboxen skickas sedan till ditt närmsta utlämningsställe.

Tips! Behöver du en box? Beställ den så snart som möjligt så att du hinner få den i god tid.

Hur vet jag om jag tittar analogt?

Ser du en informationstext på dina kanaler från mitten av augusti tittar du analogt och behöver ändra inställningar så att den försvinner.

Har du frågor?

Har du frågor om digital-tv, kanalutbud eller ditt tv-abonnemang kontaktar du kundservice på Com Hem, telefon 90 222.

Kundservice

Analoga kanaler försvinner

Senast uppdaterad

2020-07-29

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på