Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Coronaviruset och Covid-19

Vidingehem bevakar noggrannt händelseutvecklingen vad gäller coronaviruset och covid-19. Vi samverkar med andra aktörer och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt och tar vårt samhällsansvar för att bidra till att begränsa spridningen av smittan. Vidingehem har därför den 13 mars, i dialog med Växjö kommun och Växjöbostäder, beslutat att vidta följande försiktighetsåtgärder:

  • Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel att hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom finns. Blir svaret ja kommer vår personal att avbryta besöket, såvida ärendet inte är akut. Nytt fysiskt besök kommer att kunna bokas in tidigast 48 timmar efter att hyresgästen är symptomfri.

  • Har man hosta, feber, snuva eller halsont får man inte vistas i våra lokaler, exempelvis på vår kundserviceavdelning eller på våra områdeskontor. Bokade möten kommer att avbokas om det uppvisas symptom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon.

  • Vi ber alla våra hyresgäster att för tillfället enbart anmäla akuta fel.

  • Av försiktighetsskäl kommer vår personal inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att visa försiktighet vid alla möten och vi uppmanar våra hyresgäster att göra likadant.

Dessa beslut gäller från och med 13 mars och tills annat meddelas. Åtgärderna och tiderna kan komma att ändras snabbt, vi informerar om ändringar på vår webbplats.

Nyckelutlämning

Vi vidtar också särskilda försiktighetsåtgärder i samband med nyckelutlämning på vårt kontor i Rottne och våra förvaltningskontor i Lammhult, Braås, Ingelstad och Växjö.

Om många kommer samtidigt och kö uppstår kommer en person åt gången välkomnas in i lokalerna. Det innebär att du kan få vänta utomhus tills det blir din tur.

Vanligtvis när du hämtar nycklar till den lägenhet du ska hyra brukar vi berätta om lägenheten och vad det innebär att vara hyresgäst hos oss. För att minska smittspridningen kortar vi ner informationen. Istället får du ta del av den informationen via mail eller brev.

Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber får du inte vistas i våra lokaler. Då går det bra att någon du känner med fullmakt hämtar eller lämnar nycklarna. Fullmakten ska innehålla ditt namn, personens namn, era personnummer och era underskrifter. Det är viktigt att både ditt och personens legitimationer kan visas upp så att vi kan säkerställa att vi lämnar nycklarna till dig.

Visning av lägenhet

För enklare kunna hålla säkert avstånd och därmed minska risken för smittspridning gäller att endast en person åt gången går in i lägenheten vid visning.


Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på