El och vatten

Många av våra lägenheter har mätare som gör att du betalar för den el och det vatten du förbrukar. Den ingår därmed inte i hyran. Vad som gäller för din lägenhet står i ditt hyresavtal.

El

Om elen inte ingår i hyran betalar du för den el du förbrukar samt en elnätsavgift. Elnätsavgiften betalas till Växjö Energi (VEAB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. alternativt E.ON Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Förbrukningen betalar du till den elleverantör du valt. Om du inte gör ett aktivt val blir Bixia alternativt E.ON din elleverantör.

Vatten

Om du har individuell mätning och debitering (IMD) av vatten betalar du för den faktiska förbrukningen i efterskott. Det innebär att det du förbrukar i januari hamnar på hyresavin för mars. Du kan därför få en faktura på vattnet även efter att ditt hyresavtal har upphört. Priser för kall- och varmvatten förhandlas årsvis med Hyresgästföreningen.

Priser för 2022 är följande:

kallvatten: 20,40 kr/kbm inkl. moms
varmvatten: 58,74 kr/kbm inkl. moms

Dricksvattenkvalité

Här hittar du information om dricksvattenkvaliteten på de områden som Vidingehem ansvarar för.

Tolg Laggen omr 050
Örgården 072
Tolg skola omr 228
Annevik omr 231
Uråsa skola o Kyrkby omr 360 o 361
Källreda omr 232
Petersborg Kalvsvik omr 366

Mer information om dricksvattenkvalitet finns att läsa på Växjö kommuns hemsida. Länk till annan webbplats.

Skötsel - fixa själv

Ta hand om din lägenhet och håll den i bra skick så riskerar du inte onödiga kostnader för skador när du en dag flyttar från lägenheten. Här kommer lite tips på hur du sköter din lägenhet på ett bra sätt.

Tillval

Vill du ha tvättmaskin, dimmer till dina taklampor eller kanske en duschvägg? Att komplettera med sådant som inte redan finns i lägenheten kallas tillval. Alla tillval räknas som en höjning av lägenhetens standard.