Så trivs vi tillsammans - i korridorsboende

Livet i studentkorridor kan vara roligt, social, tryggt – och alldeles underbart! När allt funkar bra och man hjälps åt vill säga. Här listar vi våra bästa tips för ett härligare korridorsboende.

5 snabba tips för att hålla stämningen på topp!

 

1. Kommunikation är A och O.

Starta en chattgrupp där ni snabbt och enkelt kan snacka ihop er och nå varandra. Kom ihåg att bjuda in de nya som flyttar in i korridoren. Varför inte bjuda in till söndagsbrunch eller gemensam fika?

2. Snyggt och rent är nyckeln för att trivas.

Påminn gärna dina grannar att ni tillsammans följer de uppsatta städråden. Med städutrustningen som finns att tillgå blir det lätt för alla i korridoren att göra rätt.

3. Fräsch kyl och frys.

Maten förtjänar en VIP-plats där det är rent och hygieniskt. Se till att du förvarar din mat i lådor med lock, så håller den sig längre. Dessutom börjar inte din korridorskompis mjölk att lukta pytt i panna. Ta en stund ihop lite då och då och rensa ur gammal mat eller sånt som ingen vill kännas vid.

4. Låt inte avloppsstopp bli en stämningssänkare.

Genom att skrapa av din tallrik, gryta eller stekpanna i matavfallspåsen undviker du trista stopp i avloppet. Dessutom blir diskhon mycket trevligare!

5. Gör det hemtrevligt - tillsammans!

Pynta gärna gemensamma ytor som kök och allrum tillsammans lite då och då. Det är ett kul sätt att lära känna varandra på, det blir mysigt och ni kan passa på att rensa bort sånt som ni inte vill ha eller som är kvarglömt.

Senast uppdaterad

29 maj 2024