Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Uthyrningsriktlinjer

Grunden i vår uthyrning är att den som stått längst i den kommunala bostadskön, Boplats Växjö, får erbjudande om ledig lägenhet först. Därtill ska följande kriterier uppfyllas:

  1. Du ska ha fyllt 18 år
  2. Din inkomst ska kunna betala hyran och övriga kostnader
  3. Kreditupplysning görs på alla nya hyresgäster och inga hyresskulder eller betalningsanmärkningar får finnas.

Tecknande av hyresavtal
Från det att vi har kontaktat dig, via mail, om att du tilldelats en lägenhet ska du bekräfta det inom en (1) arbetsdag. Har vi inte fått kontakt med dig kommer lägenheten tilldelas nästa person i kön. Det är ditt ansvar att vara tillgänglig via mejl när du tackat ja till en lägenhet. Undantag gäller endast om du som kund meddelat i förväg att du kommer att ha förhinder på grund av specifika omständigheter.

Skulle du som tackat ja till en lägenhet ångra dig och du inte har undertecknat avtalet så annulleras/upphävs det. Du får då tillbaka dina köpoäng och ditt svar klassas som ett nej. Är avtalet undertecknat gäller ordinarie uppsägningsregler.

Om du och den avflyttade hyresgästen kommer överens om några dagars tidigare inflyttning skriver vi inte ett nytt avtal. Då är det en överenskommelse mellan dig och den nuvarande hyresgästen. Observera att det är den nuvarande hyresgästen som är ansvarig för lägenheten hela uppsägningstiden. Om nuvarande hyresgäst vill att vi ska lämna ut nycklarna i förtid behöver vi få informationen i samband med nyckelinlämningen senast 7 dagar innan planerad inflyttning.

Om du och den nuvarande hyresgästen kommer överens om 1 månads tidigare inflyttning måste båda bekräfta detta till oss skriftligt senast den 15e i månaden innan. Detta då nytt avtal måste upprättas. Nytt avtal skrivs endast från den 1:e i månaden.

Inflyttning i lägenhet sker tidigast första vardagen i månaden efter kl. 13.00.

Tecknande av hyresavtal garage/bilplats
För att teckna avtal för garage/bilplats måste du ha ett giltigt förstahandskontrakt hos oss. Lediga garage/bilplatser annonseras via Boplats Växjö.

Inkomst
Vi vill att du ska kunna bo kvar hos oss länge och inte hamna i en situation där du får svårt att betala hyran. Därför tittar vi på din inkomst i förhållande till hyran. Är ni två som ska betala hyran ser vi på hushållets gemensamma inkomstnivå.

Som inkomst räknas inkomst av tjänst (lön), eget företagande, eget kapital, pension, av myndighet beviljat stöd eller bidrag eller på annat sätt styrkt inkomst.

I de fall vi kräver styrkt inkomst måste du inkomma med underlag inom 2 arbetsdagar.

I de fall din inkomst inte når upp till vårt inkomstkrav ska du presentera en godtagbar borgen.

En borgen får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder. Om borgen inte är godtagbar kommer vi gå vidare med annan sökande.

Kreditupplysning

Vi förbehåller sig rätten att genomföra en kreditupplysning på sökanden samt ta referenser på tidigare boende. Den slutliga bedömningen om hyresavtal ska tecknas görs alltid av Vidingehem.

Hemförsäkring
Du ska ha en giltig hemförsäkring. En hemförsäkring täcker skador på din egendom och kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada. Det är viktigt att din hemförsäkring täcker eventuella saneringskostnader för skadedjur.

Folkbokföring
Du ska vara folkbokförd i lägenheten du bor i. Det säkerställer att det är du som hyr lägenheten som också bor där. Vi genomför löpande kontroller för att motverka och avbryta olovlig andrahandsuthyrning. Kom ihåg att lägenhetsnumret är en del av din adress. På Skatteverket.se kan du läsa vad som gäller om att vara folkbokförd. (https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/attvarafolkbokford.4.3810a01c150939e893ffc27.html).

Antal boende
Antalet personer som ska bo i aktuell lägenhet ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek och disposition/planlösning. Maxantal bonde per lägenhet är:

  • 1 rum och kök: maximalt 2 personer
  • 2 rum och kök: maximalt 4 personer
  • 3 rum och kök: maximalt 6 personer
  • 4 rum och kök: maximalt 8 personer
  • 5 rum och kök: maximalt 10 personer

Bo hos oss

Uthyrningsriktlinjer

Senast uppdaterad

2020-05-05

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på