Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Tolg

Tradition och framåtanda

En ort för den som föredrar att leva lugnt och ombonat. På pendelavstånd från Växjö och Rottne, omgiven av den småländska naturen, ligger Tolg . De privilegierade som bor här har tillgång till badplats, fotbollsplan, idrottshall, luftgevärskytte. Inköp gör man i lanthandeln på orten. Här finns även kyrka, förskola, fritidshem, skola årskurs 1-6, men också auktionshall för den som gillar att fynda.
En rymlig och fräsch föreningslokal är ofta samlingspunkten för olika aktiviteter. Orten saknar inte heller företagsamhet, Källreda Plåt & Smide är en expanderande industri som står för delar av näringslivet i Tolg. Ett aktivt sockenråd arbetar för bygden och håller traditionerna levande, men verkar också för nytänkande och framåtanda.

På Boplats Växjö finns samtliga lediga lägenheter. Här kan du också ställa dig i bostadskö om du inte redan har gjort det.

Fakta om Tolg

Antal lägenheter: 6

Avstånd till växjö: 30km

Invånare: 500

Service: Välsorterad lanthandel, 1-6-skola, förskoleklass, fritidshem, auktionshall, idrottsförening, fotbollsplan, skytteförening, badplats.

Senast uppdaterad

2019-03-07

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på