Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Tolg

Bild tagen på gröna träd, ljusgul åker och Tolgs kyrka i bakgrunden.

Tradition och framåtanda

En ort för den som föredrar att leva lugnt och ombonat. På pendelavstånd från Växjö och Rottne, omgiven av den småländska naturen, ligger Tolg . De privilegierade som bor här har tillgång till badplats, fotbollsplan, idrottshall, luftgevärskytte. Inköp gör man i lanthandeln på orten. Här finns även kyrka, förskola, fritidshem, skola årskurs 1-6, men också auktionshall för den som gillar att fynda.
En rymlig och fräsch föreningslokal är ofta samlingspunkten för olika aktiviteter. Orten saknar inte heller företagsamhet, Källreda Plåt & Smide är en expanderande industri som står för delar av näringslivet i Tolg. Ett aktivt sockenråd arbetar för bygden och håller traditionerna levande, men verkar också för nytänkande och framåtanda.

På Boplats Växjö finns samtliga lediga lägenheter. Här kan du också ställa dig i bostadskö om du inte redan har gjort det.

Fakta om Tolg

Antal lägenheter: 6

Avstånd till växjö: 30km

Invånare: 500

Service: Välsorterad lanthandel, 1-6-skola, förskoleklass, fritidshem, auktionshall, idrottsförening, fotbollsplan, skytteförening, badplats.

Senast uppdaterad

2020-07-28

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på