Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Emelie Stenemo och Amanda Johansson tillsammans med Olle Gustafsson och Farah Musa – två av de totalt elva feriejobbare som bidragit till Sommarskojs succé.

Succé för Sommarskoj

Succé – något annat ord finns inte för att beskriva Vidingehems satsning Sommarskoj, som under fyra veckor samlade totalt 692 barn på Vidingehems områden runt om i kommunen.

Det är verksamhetsutvecklare Amanda Johansson som har stått för planeringen av projektet och dessutom lett en av grupperna. För att leda den andra anställdes Emelie Stenemo, som till vardags studerar till lärare.

Hon har gjort en utvärdering av projektet – riktigt rolig läsning, tycker Amanda Johansson.
– Dels är det kul med den positiva responsen från de elva feriearbetare vi anställde. Som en av dem skriver: "Det bästa har varit att lära känna nya människor, känna ansvar, känna att ens initiativ räknas och att få se glädjen i barnen."

Men lika viktiga är de lärdomar man kan dra av utvärderingen.
– Det allra mesta har fungerat bra, men vissa saker ska vi fila på inför nästa sommar. Bland annat ska vi försöka synka feriearbetarnas arbetstider med busstidtabellen för orterna. Vi ska också se om det går att hitta olika teman för att hålla ihop aktiviteterna på ett tydligt sätt.

Och även om nästan 700 barn är en utmärkt siffra finns det potential för att nå många fler.
– Vi ska förbättra marknadsföringen av projektet, både vad gäller timingen och användandet av olika kanaler. Digitala medier kan utnyttjas bättre, liksom lokala informationsvägar.

Speltillverkning inför sommarens aktiviteter.

Samling i gräset.

Pyssel och spel går alltid hem.

Brandbilen kommer!

Barnen lärde sig sortering med hjälp av Bamses sopskola.

Sommarolympiaderna var uppskattade inslag.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på