Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Lagstiftningen om andrahandsuthyrning har skärpts.

Otillåten andrahandsuthyrning

Den 1 oktober 2019 skärptes lagstiftningen för otillåten andrahandsuthyrning. Samtidigt skärptes reglerna kring lägenhetsbyten och handel med hyreskontrakt. Lagändringen innebär bland annat att personer som hyr ut sin lägenhet i andra hand utan hyresvärdens tillåtelse omedelbart kan bli av med sitt hyreskontrakt.

På de kommunala bostadsbolagen Vidingehem och Växjöbostäder arbetar vi aktivt mot olovlig andrahandsuthyrning. För att skapa trygghet i våra bostadsområden är det viktigt att hyresgästerna känner grannarna i trappuppgången och vet att de som bor där verkligen ska bo där. Arbetet mot olovlig andrahandsuthyrning är också viktigt för att upprätthålla en rättvis bostadsmarknad. När efterfrågan på bostäder är så stor som idag är det extra angeläget att våra lägenheter blir tillgängliga för dem som står i bostadskö.

Vidingehem och Växjöbostäder har medarbetare som regelbundet utreder misstänkta olovliga andrahandsuthyrningar. Det vanligaste är att vi får in tips från vår personal som arbetar i områdena, men ibland får vi även in tips från grannar. Därför uppmanar vi alltid hyresgäster som misstänker att det inte går rätt till, att kontakta oss.

Man kan hyra ut sin lägenhet i andra hand under en begränsad period, för att exempelvis studera eller arbeta på annan ort, då behöver du ett tillstånd från din hyresvärd.

Härintill hittar du en blankett för ansökan om andrahandsuthyrning.

Senast uppdaterad

2020-01-21

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på