Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Nu är anteckningarna från trygghetsvandringarna i Braås och Lammhult sammanställda.

49 trygghetspunkter

Nu har vi sammanställt och utvärderat synpunkterna som antecknades vid de två trygghetsvandringarna i Braås och Lammhult i november.
− Det var två väldigt givande kvällar. Nu har vi en lista att prioritera ifrån, säger verksamhetsutvecklare Amanda Johansson.

Totalt antecknades 49 punkter, 20 i Lammhult och 29 i Braås. Fördelningen av ämnen på de två orterna var i princip den samma och föga förvånande handlade många punkter – 18 stycken − om belysning.

− God belysning är grundläggande för trygghetskänslan. Rent generellt var deltagarna nöjda med hur områdena lystes upp, men det finns alltid möjlighet till förbättringar. Under 2020 kommer de flesta av belysningsfrågorna att utredas och sedan prioriteras och budgeteras för 2021.

Totalt 13 av de antecknade punkterna handlade om sådant som faller inom verksamhetsområden som hanteras av andra delar av kommunkoncernen, till exempel tekniska förvaltningen.
− Det är viktigt att vi har en dialog inom koncernen. Vi kommer att kontakta de som berörs och informera dem, alternativt sätta oss ner och reda ut ansvarsfördelningen.

Och slutligen fanns det ett antal punkter som kan åtgärdas så snart omständigheterna tillåter.
− När det gäller till exempel häckklippning och annat som påverkar sikten kommer vi att hantera detta så fort som möjligt.

Under Relaterad information kan du ta del av resultatet, samt läsa mer om de två trygghetsvandringarna.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på