Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Onsdagen den 4 december klockan 9:30 påbörjas åtreruppbyggnaden av Sandsbro skola.

Skola återuppbyggs

I januari 2017 brann delar av Sandsbro skola ner. Onsdagen den 4 december klockan 9:30 samlas elever, lärare, politiker och representanter från Vidingehem för att tillsammans ta första spadtaget för återuppbyggnaden.

På plats finns Charlotte Airosto, rektor för Sandsbro skola, Pernilla Tornéus, (M), utbildningsnämndens ordförande samt Henrik Vernersson, fastighetschef på Vidingehem. De inleder med ett samtal kring tiden som gått och blickar framåt emot kommande invigning.

− Det är snart tre år sedan skolan brann och det är glädjande att vi nu kan påbörja återuppbyggnaden. Inflyttning i de nya lokalerna hoppas vi kan ske till våren 2021, säger Pernilla Tornéus, utbildningsnämndens ordförande.

− Vi har väntat på den här dagen och är glada att det äntligen är dags. Barnen har varit delaktiga hela vägen och nu ser vi alla fram emot nya fräscha lokaler för våra elever att utbildas och vistas i, säger Charlotte Airosto, rektor.

− Vi jobbar aktivt med hållbara lösningar, vilket vi även tar med i arbetet med Sandsbro skola. Här väljer vi att använda trä som byggnadsmaterial enligt Växjö kommuns träbyggnadsstrategi. Vi installerar även solceller på taket för att öka energiproduktionen, säger Henrik Vernersson, fastighetschef Vidingehem.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på